<
НОВИНИ ДНЯ: Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росії  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів  "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платити  До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експерт  Залужний залишає Україну: все про нову посаду ексголовкома ЗСУвсі новини дня
Політика
Росія
18.05.2023 1087

Збиті "Кинджали" стали сюрпризом та конфузом для Путіна, - британська розвідка

За останній тиждень загострилася битва у повітрі, яка призвела до чергових сюрпризів та конфузів для Кремля.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Як зазначається у зведенні, лише 13 травня над Брянською областю Росії зазнали краху чотири літаки Повітряно-космічних сил Росії (два бойові літаки і два вертольоти).

Крім того, 3 травня 2023 року Україна вперше збила балістичну ракету повітряного базування "Кинжал".

За даними британської розвідки, згодом Росія зробила пріоритетною спробу нейтралізувати покращені можливості ППО України, але в процесі, ймовірно, втратила ще кілька "Кинджалів".

"Зростаюча повітряна загроза над прикордонним районом Росії викликатиме виняткове занепокоєння ВКС, оскільки вони використовують цей район для розгортання авіації на підтримку війни. Очевидна вразливість "Кинджалів", ймовірно, стане сюрпризом і конфузом для Росії: президент Росії Володимир Путін назвав цю систему непереможною" , - зазначають у Міноборони Британії.

Нагадаємо, 16 травня російська армія намагалася вдарити по Києву. Зокрема, було застосовано "гіперзвукові" ракети "Кинжал". Їх усі збили українські сили ППО.

Оценка материала:

5.00 / 3
Збиті "Кинджали" стали сюрпризом та конфузом для Путіна, - британська розвідка 5.00 5 3
Політика / Росія
18.05.2023 1087
Еще материалы раздела «Росія»