Життя та Стиль
Суспільство
Курячий рулет із чорносливом: рецепт цікавої закуски
Курячий рулет із чорносливом смакує не лише гарячим, але й холодним. Така страва стане чудовою закускою, наприклад, до келиха сухого червоного вина.
Гарний вигляд має курячий рулет і розрізаним, і як нарізка. Найніжніше куряче м'ясо з ароматом спецій та соковитою начинкою із чорносливу не залишить байдужими ні вас, ні ваших гостей.
Пише ТСН.
Складники
- куряче філе – 500 г;
- чорнослив – 80 г;
- сир твердий – 100 г;
- майонез – 2 ст. л;
- суміш прованських трав – 0,5 ч. л;
- паприка – 0,5 ч. л;
- олія – 2 ст. л;
- сіль, чорний мелений перець.
Приготування
Промийте чорнослив, залийте окропом і залиште на 30 хвилин. Потім злийте з нього воду, просушіть. Наріжте соломкою.
Куряче філе вимийте та обсушіть. Зробіть поздовжній розріз (до кінця не дорізайте), розгорніть, наче книжку, та відбийте через харчову плівку. Посоліть, посипте перцем і прованськими травами з обох боків.
Змастіть куряче філе майонезом і паприкою. На край філе викладіть чорнослив, посипте сиром і заверніть рулетом. Закріпіть, обв'язавши ниткою, або проткніть зубочистками. Змастіть рулет зверху олією.
Викладіть рулет до форми, змащеної олією. Випікайте в розігрітій духовці за температури 180 градусів 30 хвилин.
Поради
- Майонез можна замінити сметаною.