<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт овочевого салату з огірком, болгарським перцем, морквою та гострою заправкою  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей та активно застосовує на фронті – BILD  Чи зможуть далекобійні ATACMS повністю знищити Кримський міст: відповідь експерта  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травні  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 29 квітня – 5 травнявсі новини дня
Політика
Україна
19.05.2023 640

"Це м'ясорубка, труп на трупі лежить": Сирський показав допит полоненого "вагнерівця"

"Вагнерівець" розповів, що його залишили пораненого в окопі свої ж товариші по зброї.

bb1a4b5c882bc60334b1bbd5d0f4c3af_19.05.23

Командувач Сухопутний військ ЗСУ Олександр Сирський опублікував відео допиту полоненого "вагнерівця", захопленого в районі Бахмута. Пише ТСН. 

39-річний Денис Ватрушев із Ханти-Мансійського округу був завербований у ПВК "Вагнер" в одній із колоній Тюмені, де відбував покарання за вбивство.

У бою під Бахмутом зек отримав важке поранення – мінно-вибухову травму ноги та був кинутий своїми ж товаришами по службі. Ватрушев просидів пораненим 4 дні, поки не потрапив у полон. Полонений розповів, як його кинули, а також про величезну кількість загиблих "вагнерівців", яких кидають в "м'ясорубку", навіть не забирючи назад тіла.

"Це м'ясорубка. Тут  можна йти лише в один бік. Шанс 1 зі ста, що вибиретеся звідти живими. Окоп смерті – там труп на трупі лежить. Навіть трупи не виносять. Евакуації нема. Я чотири дні поранений в окопі сидів. Мене покинули свої ж. Тому хочу передати їм, що вони козли і вир*дки", – зазначає завербований зек.

Також він розповів, що у ПВК "Вагнер" харчування як такого нема. Сухпайки до завербованих зеків не доходять, тому вони шукають їжу і воду самостійно.

Крім того згадав і про "обнулення" – так називають страти "вагнерівців", які відмовилися виконати наказ командування.

Раніше повідомлялося, що росіянин під Бахмутом здався українському дрону в полон після самогубства його спільників.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Це м'ясорубка, труп на трупі лежить": Сирський показав допит полоненого "вагнерівця" 5.00 5 2
Політика / Україна
19.05.2023 640
Еще материалы раздела «Україна»