<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Стосується Росії. У НАТО назвали Китаю умову для гарних відносин із Заходом  Кулеба назвав дві умови для ефективності санкцій проти РФ  Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі СШАвсі новини дня
Політика
Світ
19.05.2023 344

Збиття "Кинджалів": скільки таких ракет ще може виробляти Росія

Для Кремля збиття "Кинджалів" – репутаційна катастрофа.

5f875f3c4cae91d9d3058ff940705000_19.05.23

Розвідка Британії підтвердила втрату Росією кількох ракет "Кинджал" в Україні, відзначивши, що ці події стали збентеженням і сюрпризом для РФ, яка представляла ракети як "непереможні".

Як реагують у Кремлі на збиття "Кинджалів" і чи здатна РФ досі виготовляти ці ракети, розповів військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua.

За словами експерта, Росія може виробляти ракети "Кинджал", але не у великій кількості. Для росіян це дуже велика проблема, адже в "Кинджалі" тільки 130 елементів, але вони американського виробництва. Через санкції Кремль не може отримувати ці елементи як раніше, тільки контрабандою.

"А є ще елементи японського виробництва, австрійського, швейцарського. Отже, для того, щоб виробляти цю ракету в них виникає велика кількість проблем. І вони все одно на це зараз не здатні. Можна казати, що вони, умовно кажучи, в анабіозі — в очікування цих контрабандних елементів. Вони не можуть виробляти ракети у великих кількостях. Вони дуже дорогі. До цих ракет велика кількість носіїв — 12 перехоплювачів МіГ-31К. До того ж, саме 12 одиниць ніколи одночасно вони не використовували", — каже Коваленко.

Проблеми не лише з ракетами, але й з літаками

Експерт зауважив, що у повітряному просторі максимум буває 6 літаків-ракетоносіїв. На його думку, це може свідчити про те, що у росіян не всі літаки здатні до бойових дій чи до польотів і у них є технічні проблеми.

"Для Кремля це катастрофа. Це репутаційна катастрофа. Тому що Сергій Шойгу заявляв, що К-47М2 "Кинджал" — це гіперзвукові ракета, яку не тільки не можна перехопити сучасними засобами ППО, а й навіть помітити, тобто зафіксувати. Ми розуміємо, що Шойгу не стільки військовий, а скільки фермер, займається оленеводством. Але все ж таки такі заяви постійно ретранслювалися в російському просторі, інтегрувалися в західний простір", — зазначив аналітик.

Він нагадав, що Росія витрачала великі бюджетні кошти не тільки на те, щоб її пропаганда працювала саме на піарі цих ракет, але й західна пропаганда. Багато псевдоаналітичних інформаційних майданчиків на заході також писали, що це ракета, яка не має аналогів у світі тощо.

"А зараз перша ракета була знищена 100-відсотковим влучанням, шість ракет відправили. Я більш ніж впевнений, що вони полювали також на ЗРК Patriot. Але ці 6 ракет також були знищені. Отже, яка супер-ракета? І це масштабний авіаційний удар, який каже про те, що військово-промисловому комплексу в Росії в ракетній галузі на сьогодні немає що продемонструвати. Це був пік їхніх сучасних реалізацій та технологій та технічних можливостей їх військово-промислового комплексу, а в реальності це виявився пшик", — підсумував Коваленко.

Нагадаємо, що Росія вночі 16 травня здіснила черговий масований обстріл Києва. Українські захисники збили усі 18 ракет, випущених росіянами.

Вперше українські військові збили російську ракету "Кинджал" 4 травня у небі над Києвом.

За інформацією британської розвідки, Путін шокований вразливістю розхвалених ракет "Кинджал".

Оценка материала:

5.00 / 2
Збиття "Кинджалів": скільки таких ракет ще може виробляти Росія 5.00 5 2
Політика / Світ
19.05.2023 344
Еще материалы раздела «Світ»