НОВИНИ ДНЯ: Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негодувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.05.2023 396

Сюрприз під час засмаги: чи можуть вручити повістку на пляжі

Пляжі є громадськими місцями, тому представники ТЦК можуть вручати повістки і там.

941672e49d51713405fd20ab2faa1034_19.05.23

Військовозобов'язані чоловіки, які вирішили позасмагати і покупатися, можуть отримати повістки просто на пляжах. Пише ТСН. 

Про це розповіла керівниця пресцентру Сил охорони та оборони Півдня Наталя Гуменюк, передає "Суспільне".

Вона наголосила, що вручення повісток може відбуватися в будь-яких місцях.

"Тобто громадські місця всі відкриті для загального відвідування, можуть бути такими, де може проводитись оповіщення громадян. Абсолютно не виключено, що і там (на пляжах. – Ред.) також", — пояснила керівниця пресцентру сил оборони Півдня.

Гуменюк додала, що повістка не є способом покарання. Оповіщення про військовий обов'язок під час мобілізації проводять в тих місцях, де є військовозобов'язані громадяни.

Раніше адвокат Ростислав Кравець назвав два способи належного вручення повісток. За його словами, всі інші - незаконні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Сюрприз під час засмаги: чи можуть вручити повістку на пляжі 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
19.05.2023 396
Еще материалы раздела «Суспільство»