<
НОВИНИ ДНЯ: Кулеба назвав дві умови для ефективності санкцій проти РФ  Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі США  Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічки  Коли День вишиванки 2024: дата, традиції і цікаві фактивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.05.2023 2716

Захоплива істота: вчені показали, який вигляд мала перша тварина на Землі

Це дослідження поклало край тривалим дискусіям про те, що морські губки були першими тваринами.

d2ecd952fe03741130addb86ad53d594_19.05.23

Команда Каліфорнійського університету дізналися, що медузоподібна тварина під назвою ктенофор є першою істотою на планеті. Вперше з'явилася 700 мільйонів років тому - порівняно з динозаврами, народженими 230 мільйонів років тому. Пише ТСН.

Про це пише Daily mail.

Це дослідження також поклало край тривалим дискусіям про те, що морські губки були першими тваринами, оскільки їхні скам’янілості датуються приблизно 600 мільйонами років. Ктенофори мали вісім комплектів війок, що розташовані по боках, які вони використовували, щоб просуватися крізь океани, коли подорожувал під поверхнею.

"Важко знати, якими вони були, оскільки вони були тваринами з м’яким тілом і не залишили прямих скам’янілостей. Але ми можемо використовувати порівняння живих тварин, щоб дізнатися про наших спільних предків. Це захоплююче — ми дивимось у глибоке минуле, де у нас немає надії отримати скам’янілості, але, порівнюючи геноми, ми дізнаємося багато про цих дуже ранніх предків", - розповів Деніел Рохсар, професор Каліфорнійського університету та співавтор дослідження.

Нагадаємо, вчені дізналися більше про загадкову екзопланету, що поряд із Землею.

Оценка материала:

5.00 / 1
Захоплива істота: вчені показали, який вигляд мала перша тварина на Землі 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
19.05.2023 2716
Еще материалы раздела «Суспільство»