<
НОВИНИ ДНЯ: Стосується Росії. У НАТО назвали Китаю умову для гарних відносин із Заходом  Кулеба назвав дві умови для ефективності санкцій проти РФ  Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі США  Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічкивсі новини дня
Політика
Світ
19.05.2023 573

США готують масштабний пакет допомоги Україні на 60 млн доларів – Волкер

Восени США можуть оголосити новий масштабний пакет допомоги Україні, загальною вартістю 60 млн доларів.

7d050b4a9075ce78c4fd2d6a4acf8008_19.05.23

Колишній спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер анонсував новий пакет допомоги Україні, який планують оголосити у вересні. Пише ТСН. 

Про це він розповів під час брифінгу в Одесі, передає Укрінформ.

"У серпні, можливо, на початку вересня ми запровадимо ще один пакет допомоги... Він має ще бути погоджений Конгресом. Цього разу пакет допомоги буде більший. Я очікую, що він буде щонайменше 60 млн доларів...Пакет планується узгодити до президентських виборів у США", – сказав Волкер.

За його словами, у США є достатньо коштів для підтримки контрнаступу ЗСУ, який нібито має розпочатися у кінці весни чи на початку літа.

Раніше Волкер заявляв, що кошти для відбудови України повинні бути спрямовані на спеціально створений фонд інвестування. Крім того, він закликав створити виконавчий орган, який відповідатиме за процес відновлення України. За експертними оцінками, повоєнна відбудова України має бути завершена до червня 2026 року.

Нагадаємо, держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Державний департамент не виключатиме визнання Росії державою-спонсором тероризму за звинувачені в ній злочини в Україні.

Оценка материала:

5.00 / 1
США готують масштабний пакет допомоги Україні на 60 млн доларів – Волкер 5.00 5 1
Політика / Світ
19.05.2023 573
Еще материалы раздела «Світ»