<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Світ
19.05.2023 543

Історичне збиття “Кинджалів”: як насправді реагують на це у Кремлі

Політконсультант розповів, як у Москві реагують на збиття гіперзвукових “Кинджалів” системами ППО західного зразка.

6c5f0cb46d8acfa62dee9fbe7fe485be_19.05.23

ППО України завдяки допомозі західних партнерів працює дуже добре, тож залишається все менше шансів для ракетних військ і для агресії Росії, особливо коли йдеться про "Кинджали". Як військове, так і політичне керівництво РФ розуміє патову ситуацію. Пише ТСН. 

Політконсультант Дмитро Васильєв в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua розповів, як у Кремлі реагують на збиття гіперзвукових “Кинджалів” системами ППО західного зразка.

"Ми насправді не знаємо, яку інформацію отримав російський диктатор. Є дуже багато інформації про те, що він не читає Інтернет, інколи навіть не дивиться телебачення, що йому приносять якісь папки й записи, які він переглядає. На основі цього він створює свою картину світу. Є певні думки про те, що йому можуть показати, що одним ударом цього “Кинджалу” були одразу знищені 5 Patriot, що будівля Верховної Ради вже не існує тощо. Тобто ми не знаємо, яку інформацію Путін зараз отримує", - зазначив експерт.

Дмитро Васильєв припустив, що очільник Кремля може перебувати у стані шоку.

"Чи він зараз у шоці, тому що зрозумів, що 6 "Кинджалів", проти яких жодна система світу не могла боротися, на його думку, а тут були збиті одночасно 6. Крім них, ще й крилаті ракети. До речі, під час сьогоднішньої атаки теж було гучно в різних містах, в тому числі в Києві. З 30-ти запущених ракет 29 збиті. Це говорить про те, що наша ППО завдяки допомозі наших західних партнерів працює дуже добре. І залишається все менше шансів для ракетних військ і для цієї агресії Росії, особливо коли йдеться про "Кинджали". Тому я думаю, що і військове, і політичне керівництво все дуже добре розуміє, що у них патова ситуація і все менше аргументів. Я думаю, що Путін людина не дурна. Він достатній інтелектуал для того, щоб зрозуміти, яка ситуація", - зазначив політконсультант.

За словами експерта, якщо у Путіна є достатньо інформації, яка не є спотвореною тими, хто її йому доносить, то він дійсно "має бути в певному ступорі".

"Йому потрібно ухвалювати якісь радикальні рішення, робити якусь спецоперацію для того, щоб якомога швидше піти з арени з меншими затратами для себе. Але ми не знаємо, що у нього в голові. Тому що ніхто не очікував 24 лютого 2022 року початку повномасштабного вторгнення. Зрозуміло, що Путін захотів залишити себе в історії як “собіратєля земель рускіх”, що він хотів себе поставити в один ряд із Петром І, Сталіним і Леніним, адже обидві імперії були створені тільки завдяки тому, що вони взяли Україну. Путін чітко розуміє, що третя імперія без України просто неможлива, тому її треба взяти”, - розповів експерт.

Нагадаємо, британський військовий аналітик і віцемаршал авіації Шон Белл вважає: Росія вдається до використання своїх передових ракет через те, що очільник Кремля Путін змушений "розкривати карти".

Оценка материала:

5.00 / 1
Історичне збиття “Кинджалів”: як насправді реагують на це у Кремлі 5.00 5 1
Політика / Світ
19.05.2023 543
Еще материалы раздела «Світ»