<
НОВИНИ ДНЯ: В Києві вперше за час повномасштабної війни пройде КиївПрайд: названо дату та подробиці  США дозволили Україні бити по РФ наданою зброєю: у Путіна відреагували  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Спекотний початок літа: якою буде погода в Україні у перші вихідні червня  В Україні буде багато дощів з грозами: прогноз погоди на початок червня  Сигарети дорожчатимуть швидше: комітет Ради підтримав підвищення акцизу  Беремо кефір та будь-яке варення: швидкий та смачний рецепт пирога "Гість на порозі"всі новини дня
Політика
Світ
20.05.2023 453

У Пентагоні переоцінили на $3 млрд вартість наданої зброї ЗСУ: чим це добре для України

Помилка сталася через присвоєння зброї вищої вартості, ніж вона коштує насправді.

8196be134b35a5b34f3250013cf9f29e_20.05.23

Пентагон переоцінив американське обладнання, яке було надіслане до України, приблизно на 3 мільярди доларів. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Reuters із посиланням на два джерела в Сенаті й оборонному секторі уряду США.

Помилка сталася через присвоєння зброї, яка була вилучена зі складів США та відправлена до України, вищої вартості, заявили сьогодні двоє високопоставлених чиновників.

"Ми виявили невідповідності в тому, як ми оцінюємо обладнання, яке ми передали Україні", — сказав один із високопоставлених оборонних чиновників.

Джерела додали, що Конгресу вже повідомлено про коригування бухгалтерського обліку.

Помилка в обліку відкриває можливість надсилання додаткової кількості зброї на цю ж суму до України для її захисту від російської агресії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що очільник Міністерства оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам оголосив про передавання Україні чергової військової допомоги, а також розширення своєї участі в навчанні українських військових на території Великої Британії.

Крім того, ми раніше інформували, що голова Міністерства оборони Великої Британії Бен Воллес підтвердив інформацію про те, що українські військові вже почали застосовувати далекобійні ракети Storm Shadow, які Лондон передав Києву.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Пентагоні переоцінили на $3 млрд вартість наданої зброї ЗСУ: чим це добре для України 5.00 5 1
Політика / Світ
20.05.2023 453
Еще материалы раздела «Світ»