НОВИНИ ДНЯ: Саміт миру у Швейцарії: Портников попередив про "пастку" Китаю для України  Секретар РНБО України назвав умови для перевороту проти Путіна  Україна зможе бити за лінією фронту: Норвегія обіцяє значну кількість F-16 із найновішим озброєнням  "Два місяці будуть найважчими": експерт про сценарії війни, мобілізацію та що планує Путін  Млинці заварні на кефірі: рецепт із секретом  Статус PESEL UKR: які будуть нові правила отримання захисту у Польщі  Зміна тренду: споживчі настрої українців покращилися з початком веснивсі новини дня
Життя та Стиль
Особисті фінанси
20.05.2023 2109

Найстарішу Біблію на івриті продали на аукціоні за понад $38 мільйонів: хто її купив

Святе Письмо називається Кодекс Сассуна. Воно датується кінцем IX - початком X століття.

d2853e934f92d1cf81b7bf9fb0a3814d_20.05.23

У Нью-Йорку на аукціон виставили повну єврейську Біблію за $38,1 мільйона. Це одна з найвищих цін на книгу чи історичний документ, які коли-небудь продали на аукціоні. Пише ТСН. 

Про пише The New York Times.

Вік найраннішої єврейської Біблії, а саме тома IX століття Кодекс Сассуна, становить понад 1 100 років. Для її створення використали 400 пергаментних аркушів і шкури сотні тварин.

Єврейська Біблія містить 24 книги, розділені на три частини: Пʼятикнижжя, Пророки та Писання.

Купив її Музей єврейського народу в Тель-Авіві за гроші від пожертви Альфреда Мозеса. Очільниця правління музею Ірина Невзлін наголосила, що Біблія тепер повертається додому — до Ізраїлю.

Нагадаємо, на аукціоні Sotheby's у Гонконгу за 57,7 млн доларів продали надзвичайно рідкісний рожевий діамант Williamson Pink Star. Назва каменю відсилає до іншої прикраси, подарованої покійній королеві Великої Британії Єлизаветі II на весілля — це, мабуть, і допомогло підвищити початкову вартість лота вдвічі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Найстарішу Біблію на івриті продали на аукціоні за понад $38 мільйонів: хто її купив 5.00 5 2
Життя та Стиль / Особисті фінанси
20.05.2023 2109
Еще материалы раздела «Особисті фінанси»