<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Україна
19.05.2023 318

Зеленський особисто відвідає саміт G7 у Японії

Президент України Володимир Зеленський поїде до Хіросіми в Японії, щоб приєднатися до лідерів "Великої сімки", які збираються на саміт.

Про це повідомляє Bloomberg.

Як пише видання, президент України полетить на військовому літаку США до Японії після зупинки в Саудівській Аравії для участі в саміті Ліги арабських держав.

Такою інформацією з Bloomberg нібито поділилися люди, які побажали залишитися невідомими під час обговорення конфіденційної інформації.

При цьому зазначається, що речник Ради національної безпеки США відмовився від коментарів.

У РНБО підтвердили, що президент Володимир Зеленський особисто візьме участь на саміті G7 в Японії. Це буде перший візит глави держави до Азії з початку повномасштабного вторгнення.

"Хто б сумнівався, що наш президент там (на саміті G7 в Хіросімі - ред.) не буде присутній. Ми були впевнені, що наш президент там, де потрібно країні, в будь-якій точці світу обов'язково буде знаходитися для того, щоб вирішувати питання стійкості нашої країни", - сказав секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі телемарафону.

Що стосується саміту G7, то, за словами секретаря РНБО, там будуть прийматися дуже важливі речі, і тому саме фізична присутність нашого президента абсолютно важлива для відстоювання інтересів України.

Оценка материала:

5.00 / 1
Зеленський особисто відвідає саміт G7 у Японії 5.00 5 1
Політика / Україна
19.05.2023 318
Еще материалы раздела «Україна»