<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Політика
Світ
19.05.2023 359

У Байдена готові схвалити експорт літаків F-16 в Україну, але є умова, - CNN

В США готові дозволити експортувати винищувачі F-16 в Україну. Але в тому разі, якщо рішення про передачу літаків ухвалять союзники.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

Вказано, що таке рішення адміністрація президента США Джо Байдена готова ухвалити "на тлі великого тиску з боку представників Конгресу США та союзників через посилення російських повітряних атак на Україну".

Однак, як пише CNN, офіційним особам США невідомо про будь-які офіційні запити їхніх союзників щодо експорту F-16.

При цьому телеканал інформує, що офіційні особи американського Держдепу, яким зазвичай доручають оформлювати документи для схвалення подібних постачань третім сторонам, не отримували вказівок братися до роботи.

Повідомляється, що кілька європейських країн раніше заявляли про готовність постачати F-16 до України, зокрема, Нідерланди. Але саме США мають схвалити цю передачу.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Байдена готові схвалити експорт літаків F-16 в Україну, але є умова, - CNN 5.00 5 1
Політика / Світ
19.05.2023 359
Еще материалы раздела «Світ»