НОВИНИ ДНЯ: Небезпечна риторика? Чи є загроза від різких заяв Трампа про Зеленського та війну в Україні  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° теплавсі новини дня
Політика
Україна
19.05.2023 522

Виснаження запаcів Європи підвищує ризик дефіциту постачання озброєння Києву до кінця року, − WP

На думку військових експертів, значна частина зброї, яку європейські лідери пообіцяли Києву цього тижня, навряд чи потрапить на поле бою після початку контрнаступу.

Про це йдеться у статті Washington Post.

Чи Європа зможе забезпечувати таку підтримку в майбутньому – досі незрозуміло.

Західні уряди, зокрема європейські, не змогли діяти змінити свою промислову політику, щоб задовольнити дедалі більші потреби України в артилерійських боєприпасах, бронетехніці та іншому озброєнні.

Актуальні запаси російського обладнання у Києва виснажуються, як і власні запаси Заходу. Це підвищує ризик дефіциту поставок для України до кінця року, що перешкоджатиме здатності України розпочинати контрнаступ.

“Стало зрозуміло, що це може продовжуватися довше, і що потрібно робити інвестиції у галузь, якщо ми збираємося зробити її стійкою. У тому й річ, що це було очевидно ще у квітні минулого року, але люди сиділи, склавши руки”, − сказав старший науковий співробітник британського аналітичного центру “Королівський Об'єднаний інститут оборонних досліджень” Джек Вотлінг.

Оценка материала:

5.00 / 1
Виснаження запаcів Європи підвищує ризик дефіциту постачання озброєння Києву до кінця року, − WP 5.00 5 1
Політика / Україна
19.05.2023 522
Еще материалы раздела «Україна»