<
НОВИНИ ДНЯ: З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росії  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів  "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платити  До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експертвсі новини дня
Політика
Україна
19.05.2023 367

В РНБО відреагували на пропозиції "заморозити" війну в Україні

Рішення про можливе "заморожування" війни в Україні прийматиметься виключно президентом Володимиром Зеленським та народом України.

Таку думку висловив секретар РНБО Олексій Данілов, пише РБК-Україна з посиланням на його коментар в ефірі телемарафону.

"Ми з великою повагою відносимося до всіх країн-партнерів, до їх урядів, до їх очільників, але ми маємо на увазі, що рішення буде прийматися в нашій країні, рішення буде прийматись президентом та нашим народом. І якщо хтось вважає, що замість нас можуть приймати рішення і нам диктувати ті, чи інші умови, то це неможливо", - заявив він

Данілов наголосив, що будь-яке рішення має бути справедливим перш за все, стосовно нашої країни.

"Ми дуже дорого платимо кожного дня за свою свободу і якщо хтось вважає, що цю свободу треба заморозити, ну якось дивно все це виглядає", - констатував він.

За словами секретаря РНБО, зупинка війни в Україні може бути лише на умовах України.

"Позиція нашого президента чітка і зрозуміла. Є 10 пунктів нашого миру. Будь ласка, долучайтесь. Якщо ви їх підтримуєте, ми з задоволенням готові про це говорити", - констатував секретар РНБО..

Данілов нагадав, що жодна країна світу не вірила в те, що у України будуть спроможності в лютому 2022 року боронити свою країну.

"Ми довели, що є. Потім казали місяць-два-три, ми довели, що ми можемо триматися стільки, скільки потрібно, тому що це наша свобода, наша країна, і наша незалежність", - зазначив Данілов.

Зазначимо, вчора, 18 травня, американське видання Politico опублікувало матеріал, у якому стверджувалося, що влада США допускає ймовірність того, що війна в Україні може "заморозитися" за корейським сценарієм.

Оценка материала:

5.00 / 1
В РНБО відреагували на пропозиції "заморозити" війну в Україні 5.00 5 1
Політика / Україна
19.05.2023 367
Еще материалы раздела «Україна»