<
НОВИНИ ДНЯ: Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  Реновація житла: в Україні планують розв'язати проблему "хрущівок"  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у США  Дощі та зниження температури: якою буде погода в Україні наступного тижня  У Генштабі пояснили, кому необов'язково йти до ТЦК  Ветеран війни назвав головну проблему, яка стримує мобілізацію в Українівсі новини дня
Політика
Світ
20.05.2023 539

Грузія відновила авіасполучення з РФ: Тбілісі дав дозвіл компанії, що літала до анексованого Криму

Перші авіарейси заплановані на 2 червня.

dc34a95382872672e065d1e94871e59a_20.05.23

Агентство цивільної авіації Грузії видало дозвіл на польоти до країни ще одному російському авіаперевізнику Red Wings. Він базується в московському аеропорту Домодєдово.

Про це повідомляють російські засоби масової пропаганди. Пише ТСН. 

Зазначається, що Red Wings буде виконувати рейси за маршрутами Сочі-Тбілісі-Сочі і Москва-Кутаїсі-Москва по три рази на тиждень. Перші авіарейси заплановані на 2 червня.

В агентстві цивільної авіації наголошують, що цієї авіакомпанії немає в чорному списку Євросоюзу. Втім, санкції проти неї 2021-го запровадила Україна через польоти до анексованого Криму. Літаки компанії частково перебувають під заочним арештом через рейси до окупованого Криму.

Компанія Red Wings  стала третім авіаперевізником, допущеним до авіасполучення з Грузією. Раніше дозволи отримали Georgian Airways та "Азімут". Грузинська авіакомпанія почне літати до Москви з 20 травня, а "Азімут" 19 травня здійснив перший рейс із Внуково до Тбілісі.

Нагадаємо, пряме авіасполучення між Росією та Грузією було перервано 2019-го. Рішення про це ухвалила Москва в односторонньому порядку після початку антиросійських протестів у Тбілісі. В українському МЗС вважають, що своїм нинішнім дозволом на польоти Кремль намагається “підкупити” владу Грузії.

Тим часом у Європі обурені таким рішенням Тбілісі. Офіційний представник зовнішньополітичної служби Євросоюзу Петер Стано заявив, що ЄС шкодує про дії Грузії. Також він висловив побоювання за "європейський шлях Грузії" після такого рішення.

Оценка материала:

5.00 / 1
Грузія відновила авіасполучення з РФ: Тбілісі дав дозвіл компанії, що літала до анексованого Криму 5.00 5 1
Політика / Світ
20.05.2023 539
Еще материалы раздела «Світ»