<
НОВИНИ ДНЯ: Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіонів  Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібно  Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитування  На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 року  Коли до України знову повернеться тепло: відповідь метеорологинівсі новини дня
Політика
Світ
20.05.2023 516

Військо Путіна 4 рази було розбите на полі бою в Україні, на Росію чекає розпад: прогноз професора

Італійський професор-історик переконаний у перемозі України у війні, однак вважає, що це станеться нескоро.

27db76079b163f878260ef8eba9532e9_20.05.23

Російська армія у війні проти України зазнала чотирьох масштабних поразок, а рішення президента РФ Володимира Путіна про повномасштабне вторгнення зрештою призведе до розпаду його держави. Пише ТСН. 

Таку думку професор історії Неаполітанського університету, знавець історії та сьогодення Східної Європи та Росії Андреа Ґраціозі висловив у інтерв'ю для видання La Repubblica.

Ґраціозі зазначив, що Путін програв не лише на полі бою, а й на міжнародному рівні. Професор переконаний неминучості поразки Росії у війні, однак бойові дії закінчаться ще нескоро.

Коли і як закінчиться війна

"Боюся, що нескоро (закінчиться війна – ред.), на жаль. Війни закінчуються з двох причин: або є явний переможений і переможець, або через військове, економічне виснаження. У цьому випадку потрібен компроміс, щоб викристалізувати ситуацію", – розповів історик.

Він додав, що війна в Україні може закінчитися саме завдяки військовому та економічному виснаженню Росії.

"Слід пам’ятати, що Путін уже програв на полі бою та на міжнародному рівні. Однак Росія, заплативши дуже високу ціну, все ж продовжує утримувати деякі території України. І має тисячі термоядерних бомб", – додав італійський професор.

Чотири поразки окупантів

Ґраціозі також зазначив, що російська армія в Україні зазнала щонайменше чотирьох нищівних поразок на фронті. Зокрема, йдеться про багатомісячні штурми невеликого Бахмута та провальний зимовий наступ ворога.

"На полі його (Путіна – ред.) військо було розбито чотири рази. З відступом від Києва, втратою Харківщини на сході, виходом з Херсона на півдні і, нарешті, з глухим кутом Бахмута. Кривавий глухий кут, але той факт, що за такого масового розстановлення сил з минулого літа Москві досі не вдалося взяти маленьке місто, зараховує м'ясорубку Бахмута до втрат. Фактично зимовий наступ росіян провалився. І тоді Путін програв у внутрішніх і зовнішніх відносинах", – оцінив науковець.

Розпад Росії

Згідно з прогнозами Ґраціозі, російське вторгнення на територію України завершиться для РФ катастрофою: розпад на шматки так само неминучий, як і поразка у війні.

"Шкода, якої Путін завдав Росії, величезна. На міжнародному рівні, щоб дистанціюватися від Європи, з якою він багато чого ділить, російський президент задовольнився тим, що став васалом Китаю", – зазначив історик.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов на початку травня заявив, що для Росії зараз відбувається катастрофа, однак найгірше – попереду.

Дещо раніше російський опозиціонер Геннадій Гудков заявляв, що Путін планував легку перемогу над Україною, щоб зміцнити цим свій диктаторський режим. Однак президент РФ отримав затяжну війну, яка загрожує поразкою і подальшою катастрофою його держави.

Оценка материала:

5.00 / 2
Військо Путіна 4 рази було розбите на полі бою в Україні, на Росію чекає розпад: прогноз професора 5.00 5 2
Політика / Світ
20.05.2023 516
Еще материалы раздела «Світ»