<
НОВИНИ ДНЯ: Путіну вистачить тижня: в ГУР назвали країни, на які може напасти Росія  Штрафом не обмежитися. Є 14 причин, через які водії можуть залишитися без прав  Весна пішла на вихідний: частину України підморозить найближчими днями  Синоптик розказала, яка погода чекає на українців у Провідну неділю  Глава Пентагону підтвердив, що США призупинили постачання боєприпасів до Ізраїлю  Антициклон Thomas мчить до України: синоптик розказала, як зміниться погода  9 травня в Україні збережеться суха і прохолодна погодавсі новини дня
Політика
Світ
20.05.2023 337

Експерт зруйнував міф Кремля про ракети "Кинджал": "Для Patriot це не складно"

Ракета після запуску хоч і має високу швидкість, але підтримувати її не може.

bba59adb697b1ea9ac93cf98527b86bd_20.05.23

"Кинджали" не можна вважати до гіперзвуковими ракетами. Пише ТСН. 

Таку думку висловив авіаційний експерт, ексінженер з випробувань "Конструкторського бюро Антонов" Костянтин Криволап в коментарі РБК-Україна.

За словами Криволапа, ракета після запуску хоч і має високу швидкість, але підтримувати її не може. Він каже, що  гіперзвуковою називається ракета, яка летить по траєкторії, маневрує і влучає в ціль на гіперзвуковій швидкості, яка більш ніж уп'ятеро перевищує швидкість звуку - швидкість Маха.

"Після запуску в ній включається свій двигун, вона набирає швидкість, але дані щодо її швидкості відрізняються. У Росії кажуть, що вона нібито досягає 10 махів. Однак у це ніхто не вірить. На форумах російських фанатиків говориться, що вона реально набирає максимум 5 - 5 із чимось Махів. Наразі вона не має зв'язку ні з GPS, ні з ГЛОНАСС", - зазначив експерт.

Він додає, що ракета не здатна підтримувати високу швидкість під час всього польоту. З огляду на це їй необхідно отримати дані навігації і знайти ціль, що зробити на такій швидкості дуже складно. У зв'язку з цим немає підтверджень точності "Кинджалів".

"Ракета йде до цілі по балістичній траєкторії, а її швидкість становить від 1,5 до 2,5 Маха, що не є гіперзвуковою швидкістю. Таку ціль для Patriot збити не складно", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що росіяни стверджують про начебто знищення ЗРК Patriot в Україні, бо намагаються показати це як помсту за безпілотники над Кремлем, які самі ж і запустили.

Оценка материала:

5.00 / 1
Експерт зруйнував міф Кремля про ракети "Кинджал": "Для Patriot це не складно" 5.00 5 1
Політика / Світ
20.05.2023 337
Еще материалы раздела «Світ»