<
НОВИНИ ДНЯ: Байден продовжив заборону на заходи в морські порти США для суден, пов'язаних з Росією  Астрономи відкрили найбільшу чорну діру Чумацького Шляху: вона у 33 рази перевищує Сонце  Чому літаки США захищали Ізраїль, а не Україну: аналіз The Atlantic  Простий і швидкий салат із пекінської капусти  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  В Україні розбудовують одну із АЕС: її потужності перевищать окуповану Запорізьку атомну станцію  У Путіна підтвердили, що виводять "миротворців" із Нагірного Карабахувсі новини дня
Політика
Світ
21.05.2023 1120

Росія купує та ввозить через Казахстан безпілотники і мікросхеми для ракет – розслідування

Посередниками імпорту виступають казахстанські компанії, зареєстровані росіянами після початку війни.

8f922c1d960110b8058ea8254749b1f2_21.05.23

Росія купує та ввозить безпілотники та електроніку для своїх збройних сили через Казахстан. І на заваді цьому не стають навіть західні санкції. Пише ТСН. 

Про це йдеться у розслідуванні "Важных историй".

За даними журналістів-розслідувачів, статистика зовнішньої торгівлі свідчить, що обсяги імпорту дронів і мікроелектроніки до Казахстану значно зросли після вторгнення Росії до України. Зросли і масштаби імпорту цих товарів з Казахстану до Росії.

"Посередниками імпорту виступають казахстанські компанії, зареєстровані росіянами після початку війни. Журналісти знайшли кілька прикладів таких підприємств. Казахстанська компанія "Аспан Арба" імпортувала дрони і постачала їх російській компанії "Небесная механика", яка продавала їх організаціям, пов'язаним із військовими. Обома компаніями володіють і керують одні й ті самі особи. Казахстанська компанія Da Group 22 імпортувала до Росії електроніку, яку отримала з Німеччини", - йдеться у розслідуванні.

Виробники компонентів у документах не зазначені, але вказані країни походження товару: їх ввезли до Казахстану із Гонконгу, Німеччини, Нідерландів і Сінгапуру.

Крім того, 2022 року з Казахстану до Росії ввезли дрони на 1,23 мільйона доларів.

Росія і Казахстан входять до Євразійського економічного союзу, і між ними немає митних кордонів.

Нагадаємо, раніше речник командування Повітряних сил України Юрій Ігнат заявив, що російські окупанти продовжують виготовляти високоточні ракети, запчастини для них, ймовірно, отримують контрабандою.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія купує та ввозить через Казахстан безпілотники і мікросхеми для ракет – розслідування 5.00 5 2
Політика / Світ
21.05.2023 1120
Еще материалы раздела «Світ»