<
НОВИНИ ДНЯ: Коли в Україні День матері 2024 року: історія та суть свята  Норвегія виділить мільярди на протиповітряну оборону України, - прем'єр  Закон про мобілізацію: студенти проходитимуть обов'язкову базову військову підготовку – коли запрацює норма  Як приготувати паску в паперовій формі, чи потрібно змащувати форму маслом перед випіканням  Великодній календар: коли купувати вербу, пекти паску та зустрічати Радоницю  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Буданов пояснив, як змінилася армія РФ від початку повномасштабної війнивсі новини дня
Політика
Україна
21.05.2023 477

Україна отримає від США та союзників винищувачі F-16 – NBC

Терміни передачі літаків Україні наразі невідомі, але це буде вже після весняно-літнього контрнаступу проти російських загарбників.

fc614999491ca109c7235d0b80fec8d3_21.05.23

Сполучені Штати та союзники планують надати ЗСУ винищувачі F-16 в рамках довгострокових зусиль щодо зміцнення безпеки України. Пише ТСН. 

Про це інформує видання NBC News, з посиланням на високопосадовця Білого дому.

Джерела телеканалу повідомляють, що терміни передачі літаків Україні наразі невідомі, але це буде вже після весняно-літнього контрнаступу проти російських загарбників.

Високопосадовець заявив, що "у найближчі місяці США та їхні союзники вирішать, коли фактично надати винищувачі, скільки ми їх надамо і хто їх надасть". При цьому співрозмовник заявив, що літаки можуть передаватись не з США.

"Дискусії про вдосконалення українських військово-повітряних відображають нашу довгострокову прихильність до самооборони України", – додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Джо Байден поінформував лідерів G7 у п’ятницю, що Вашингтон підтримує спільні зусилля з союзниками та партнерами щодо підготовки українських пілотів на літаках четвертого покоління, включно з F-16.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна отримає від США та союзників винищувачі F-16 – NBC 5.00 5 2
Політика / Україна
21.05.2023 477
Еще материалы раздела «Україна»