Життя та Стиль
Суспільство
Омлетна запіканка з перцем, ковбасою та хлібом: рецепт розкішного сніданку
Вихідними хочеться потішити себе особливим сніданком.
Рецепт ідеальної запіканки для сніданку не забере багато часу, якщо ви приготуєте все від вечора. Рецепт розрахований на велику родину. Пише ТСН.
Складники
- вершкове масло — 1 ст. л.
- ковбаса – 500 г
- солодкий перць — 1 шт.
- яйця — 10 шт.
- молоко — 3 скл.
- сіль – 1 ч. л.
- чорний перець – 0,5 ч. л.
- часниковий порошок – 1 ч. л.
- цибульний порошок – 1 ч. л.
- хліб, нарізаний кубиками – 6 скл.
- сир твердий тертий — 2 скл.
- зелень для прикраси
Приготування
Змастіть форму для запікання маслом.
На сковорідці підсмажте ковбасу, зніміть її та злийте зайвий жир. Додайте нарізаний перець в ту ж сковороду і пасеруйте до м'якості, 2-3 хвилини.
У приготовлену форму для запікання викладіть хліб, згори ковбасу та болгарський перець.
Змішайте і злегка збийте яйця, молоко та приправи.
Поступово вилийте яєчну суміш на запіканку. Посипте сиром.
Все це можна приготувати звечора та поставити в холодильник на ніч, а вранці дістати та запекти.
Розігрійте духовку до 160 градусів. Випікайте без кришки 50-55 хвилин або поки яйця не стануть готовими.
Подавайте одразу ж, прикрасивши зеленню.
Оценка материала:
Омлетна запіканка з перцем, ковбасою та хлібом: рецепт розкішного сніданку21.05.2023