<
НОВИНИ ДНЯ: Скільки заробляють українці у Польщі: нове дослідження  Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істериці  На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  Виробник модного одягу Hugo Boss продасть бізнес у Росії  Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкості  Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°всі новини дня
Політика
Європа
21.05.2023 428

Плани РФ з повалення влади Молдови провалилися, але будуть нові спроби, - Санду

Плани РФ скинути проєвропейську владу в Молдові провалилися, однак, можна чекати нових спроб зі сторони проросійських сил.

Про це заявила президентка Молдови Майя Санду, передає РБК-Україна з посиланням на телеканал Молдова-1. Вона зазначила, що РФ планувала переворот на весну 2023 року, але завдяки тому, що чинна влада "мала в своєму розпорядженні достатню інформацію", спроби Росії закінчились невдачею.

"Ми впевнені, що вони зроблять нову спробу, однак конкретної інформації про це у мене немає. Будуть зроблені нові спроби, оскільки плани Кремля очевидні - це зміна уряду в Кишиневі на проросійське та використання Республіки Молдова проти України у цій війні", - сказала Санду.

Нагадаємо, що Санду заявила, що Росія всіма силами намагається встановити проросійську владу в Молдові, щоб використати територію країни у війні проти України, як Кремль уже використовує територію Білорусі.

До цього українська розвідка перехопила російський план щодо руйнування політичної ситуації в Молдові, метою якого було руйнування Москвою демократичного порядку цієї країни та захоплення влади.

У свою чергу, Служба розвідки та безпеки Молдови (СІБ) підтвердила отримання інформації від української розвідки щодо планів Росії щодо руйнування політичної ситуації в країні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Плани РФ з повалення влади Молдови провалилися, але будуть нові спроби, - Санду 5.00 5 1
Політика / Європа
21.05.2023 428
Еще материалы раздела «Європа»