<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп у разі перемоги може припинити військову допомогу Україні: названо умову  Роботодавці мають проблеми з пошуком людей через міграцію та мобілізацію, - експерти  Хто з військовозобов'язаних втратить право на відстрочку від мобілізації цього літа  Рулетики з шинкою та капустою: рецепт поживного перекусу від Тетяни Літвінової  Загальну військову підготовку студентів зробили обов'язковою: що загрожує за відмову  У Києві до кінця літа проїзд для школярів у громадському транспорті буде платним  Якою буде відповідь Росії, якщо ЗСУ знищать Кримський міст: політолог навів важливий аргументвсі новини дня
Політика
Україна
21.05.2023 359

Наступного тижня відбудеться нова зустріч у форматі "Рамштайн" — Резніков

Міністр оборони Олексій Резніков прокоментував рішення партнерів передати Україні винищувачі F-16 та анонсував нову зустріч у форматі "Рамштайн".

9b5f1e5247d4b365ca8358edbe54f87c_21.05.23

Наступний "Рамштайн" відбудеться вже наступного тижня. Пише ТСН. 

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков у своєму Facebook.

"Зміцнення ППО/ПРО залишається нашим пріоритетом №1. Наземні системи – від ПЗРК то потужних батарей - та ракети до них незмінно у фокусі. Про це, зокрема, ми будемо говорити з колегами на черговій зустрічі у форматі Рамштайн наступного тижня", - повідомив він.

Резніков також привітав рішення партнерів утворити "авіаційну коаліцію" для України. Він подякував міністру оборони США Ллойду Остіну, міністру оборони Великої Британії Бену Уоллесу, міністру оборони Нідерландів Кайсі Оллонгрену, міністру оборони Данії Трольсу Лунду Поульсену, міністру оборони Бельгії Людівін Дедондер та міністру оборони Португалії Хелені Каррейрас за особисті зусилля та всебічну підтримку України.

"Західні літаки стануть важливим елементом захисту українського неба. Сучасна авіаційна платформа – це саме те, чого нам зараз не вистачає у системі ППО/ПРО, щоб захистити наші мирні міста та наших воїнів на фронті", - наголосив міністр оборони України.

Резніков наголосив, що українські повітряні аси не менш майстерні, ніж українські екіпажі Patriot’ів, Iris’ів чи NASAMS’ів: "Впевнений, що вони зроблять свою роботу на найвищому рівні".

Також очільник Міноборони звернувся і до українців: "Рішення, які сьогодні ухвалюють наші партнери щодо літаків – це важливий етап, але не кінець шляху. Знадобиться час, ресурси і багато дуже кваліфікованої праці, доки наше небо стане безпечнішим. Треба набратися терпіння...Тримаймо стрій. Перемога буде", - додав Резніков.

Нагадаємо, 19 травня президент США Джо Байден повідомив своїх колег з G7, що Сполучені Штати підтримають спільні зусилля щодо навчання українських пілотів на F-16.

Це рішення підтримала Велика Британія, а також Нідерланди, Бельгія та Данія та Португалія.

Крім того, з'явилася інформація, що Сполучені Штати та союзники планують надати ЗСУ винищувачі F-16 в рамках довгострокових зусиль щодо зміцнення безпеки України.

Своєю чергою, в Міноборони України натякнули, що західні винищувачі F-16 патрулюватимуть українське небо вже цієї осені.

Оценка материала:

5.00 / 1
Наступного тижня відбудеться нова зустріч у форматі "Рамштайн" — Резніков 5.00 5 1
Політика / Україна
21.05.2023 359
Еще материалы раздела «Україна»