<
НОВИНИ ДНЯ: Стало відомо, які інструменти вирішення житлового питання будуть в новому законодавстві  На вихідних дощі та зливи в Україні триватимуть  Скільки українців підтримують введення військ НАТО до України: результати опитування  Традиційні великодні страви: що їли у світле свято наші предки і чому це не лише паска та яйця  Українцям розповіли про погоду у вихідні. Чи можна їхати на природу?  В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього року  Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: пояснення експертавсі новини дня
Політика
Світ
21.05.2023 374

Лідери G7 закликали Китай чинити тиск на Москву

Також країни підтвердили подальшу допомогу Україні.

ea84b8d9790a11b27d46ee88437b6111_21.05.23

Лідери G7 під час саміту в Хіросімі звернулися із закликом до Китаю чинити тиск на Москву. Політики погодилися "підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно перед обличчям незаконної агресивної війни РФ". Пише ТСН. 

Про це повідомляє видання CNN.

"Ми заохочуємо Китай підтримувати всеосяжний, справедливий і міцний мир, заснований на територіальній цілісності та принципах і цілях Статуту ООН, у тому числі шляхом прямого діалогу з Україною", - йдеться в комюніке.

Країни просять КНР тиснути на країну-агресорку Росію, аби Кремль "негайно, повністю і беззастережно вивів свої війська з України" і припинив військову агресію. Зазначається, що Китай намагався представити себе миротворцем у конфлікті, але все ще не закликає Росію вивести свої війська з території України.

"Ми зобов’язуємося посилити нашу дипломатичну, фінансову, гуманітарну та військову підтримку для України, щоб збільшити витрати для Росії та тих, хто підтримує її військові зусилля", - заявили в групі.

Західні лідери сподівалися, що китайський лідер Сі Цзіньпін може використати свої тісні стосунки з Путіним, щоб припинити війну. Аналітики кажуть, що на даному етапі такий результат малоймовірний, враховуючи інтереси Пекіна у збереженні відносин з Росією.

Нагадаємо, Володимир Зеленський особисто присутній на зустрічі з лідерами країн "Групи семи" в Хіросімі у неділю, 21 травня, що відбудеться в рамках саміту G7.

Оценка материала:

5.00 / 1
Лідери G7 закликали Китай чинити тиск на Москву 5.00 5 1
Політика / Світ
21.05.2023 374
Еще материалы раздела «Світ»