<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптикиня попередила про похолодання: де будуть заморозки  Чому спікер Джонсон погодився на допомогу Україні — The New York Times  Допоможе виграти війну чи просто її подовжить: Зеленський про роль допомоги США  Включно з ATACMS: коли США можуть відправити зброю Україні – відповідь сенатора  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де чекати зниження температури  Коли надійде до України допомога США: генерал назвав ймовірні сценарії  США схвалили військову допомогу Україні: у Кремлі вибухнули погрозами Вашингтонувсі новини дня
Політика
Світ
21.05.2023 975

Подоляк пояснив, звідки Росія бере ресурси для будівництва нових ракет

Новий пакет санкцій ЄС покликаний заблокувати можливість Росії обходити вже запроваджені обмеження, завдяки яким вона досі має змогу виробляти ракети.

6dd5b90fdc147fbca74090721f8e7fa6_21.05.23

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк розповів, що попри численні санкції, запровадженні проти російської війскової машини, країна-агресорка продовжує шукати шляхи для обходу цих обмежень. Пише ТСН. 

Про це він розповів в інтерв'ю "24 каналу".

За його словами, сьогодні знаходяться країни, які все ж допомагають РФ діставати необхідне для будівництва нових ракет. Вони періодично "цинічно й лицемірно говорять слово "мир", і водночас шукають можливість забезпечити ворога посередництвом щодо купівлі різних технологій або продуктів подвійного призначення.

"У нас є робоча група при Офісі Президента Макфола-Єрмака, яка опікується аналізом санкцій, які вже запроваджені та аналізом можливості їх обходити. Ці аналітичні продукти передають нашим партнерам європейських комісій, які вивчають додаткову можливість Росії обходити санкції", - розповів Подоляк.

Однак попри те, що Росія й далі виготовляє ракети, це вже "зовсім не та кількість, яка була раніше", каже Подоляк. Це пов'язано з тим, що РФ сьогодні витрачає більше, аніж може виготовляти.

"Росія хоче мати затяжний конфлікт, але дуже низької інтенсивності. Тому що в неї немає ресурсу на затяжний конфлікт високої інтенсивності. Нам не вигідно ні одне, ні друге. Але хочу підкреслити: в Росії немає необмежених ресурсів. У Росії з ресурсами теж величезні проблеми. Тому що країни поступово відмовляються давати можливість закупляти через них різні продукти", - зауважив Подоляк.

Нагадаємо, з розслідування "Важных историй" стало відомо, що Росія купує та ввозить безпілотники та електроніку для своїх збройних сили через Казахстан. І на заваді цьому не стають навіть західні санкції.

Водночас від 24 лютого 2022 року ракетний арсенал Росії скоротився приблизно на 70%. До підрахунків включено запаси ракет у РФ перед початком війни та ті ракети, які було виготовлено під час ведення бойових дій.

За даними ГУР, Росія вичерпала свій суттєвий запас ракет, але зуміла налагодити виробництво, попри міжнародні санкції. Так, станом на зараз росіяни в змозі виготовляти за місяць:

  • близько 25 "Калібрів",
  • Х-101 – 35 одиниць,
  • "Кинжалів" – дві одиниці,
  • балістичних ракет 9М723 до "Іскандер-М" – п'ять одиниць.

Оценка материала:

5.00 / 1
Подоляк пояснив, звідки Росія бере ресурси для будівництва нових ракет 5.00 5 1
Політика / Світ
21.05.2023 975
Еще материалы раздела «Світ»