<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп у разі перемоги може припинити військову допомогу Україні: названо умову  Роботодавці мають проблеми з пошуком людей через міграцію та мобілізацію, - експерти  Хто з військовозобов'язаних втратить право на відстрочку від мобілізації цього літа  Рулетики з шинкою та капустою: рецепт поживного перекусу від Тетяни Літвінової  Загальну військову підготовку студентів зробили обов'язковою: що загрожує за відмову  У Києві до кінця літа проїзд для школярів у громадському транспорті буде платним  Якою буде відповідь Росії, якщо ЗСУ знищать Кримський міст: політолог навів важливий аргументвсі новини дня
Політика
Світ
21.05.2023 553

Чи можуть американські ЗРК Patriot збивати російські ракети Х-22: експерт дав відповідь

Дані ракети можуть збивати і комплекси SAMP-T.

2b5aad7227c5689ad2e8cfc7b754cb2c_21.05.23

Американські зенітні ракетні комплекси (ЗРК) Patriot мають здатність збивати надзвукові ворожі крилаті ракети повітряного базування Х-22. Пише ТСН. 

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов.

"Балістичні ракети Х-22 тепер входять в ту ж когорту, що і "Кинджали". Якщо "Кинджали" збили, і вони виявилися звичайними балістичними надзвуковими ракетами, то Х-22 будуть збивати. І ми готові збивати", - зазначив Жданов.

Крім того, він додав, що дані ракети можуть збивати і комплекси SAMP-T.

"Отже, не переживайте, засоби боротьби з Х-22 у нас вже є", - резюмував Жданов.

Раніше експерт з авіації Валерій Романенко зазначив, що для збиття російської авіації американські ЗРК Patriot теоретично можна застосувати, попри це, таке використання дефіцитного озброєння не є доцільним.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи можуть американські ЗРК Patriot збивати російські ракети Х-22: експерт дав відповідь 5.00 5 2
Політика / Світ
21.05.2023 553
Еще материалы раздела «Світ»