НОВИНИ ДНЯ: Тост з авокадо та яйцем: корисний рецепт  У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпецівсі новини дня
Життя та Стиль
Спорт
22.05.2023 610

Ломаченка засудили: реакція боксерського світу на поразку українця від Гейні в бою за "абсолюта"

Чимало зірок боксу вважають, що саме Василь здобув перемогу в поєдинку з американцем.

e2208f47e31ea6f65b4c79929cacc6a7_22.05.23

У ніч проти 21 травня український боксер легкої ваги Василь Ломаченко програв американцю Девіну Гейні в бою за звання абсолютного чемпіона світу в легкій вазі, який відбувся на арені MGM Grand у Лас-Вегасі (США). Пише ТСН. 

Боксери пройшли повну дистанцію з 12 раундів, за підсумками яких судді одноголосно віддали перемогу Гейні. Рахунок суддівських записок: 116–112, 115–113, 115–113 на користь американця.

Однак левова частка любителів боксу не погодилася з таким вердиктом арбітрів. Багато відомих боксерів обурилися суддівством і заявили, що перемогу було вкрадено в Ломаченка.

"Ломаченко повинен бути абсолютним чемпіоном світу. Він виграв, він забрав цей бій", – сказав колишній чемпіон світу в двох вагових категоріях Шакур Стівенсон.

"Ось що шкодить боксу. Лома повинен був перемогти. Я не розумію. Я був там, Лома завдавав точніших ударів і сильно завершив бій", – сказав американський боксер легкої ваги Раян Гарсія.

"Чесно, я здивований суддівським вердиктом. Девін – мій хлопець, вболівав за нього в цьому бою. Але 116-112 – це божевілля", – розкритикував арбітраж чемпіон WBO у напівсередній вазі Теренс Кроуфорд.

"Це просто неправильно. Я неймовірно розчарований. Ломаченко виграв сьогодні", – сказав чемпіон WBO у першій напівлегкій вазі Робейсі Рамірес

"Ломаченко виграв, беззаперечно. Той, хто думає, що Лома не переміг, не знає нічого про бокс", – сказав колишній чемпіон світу в шести вагових категоріях Оскар Де Ла Хойя.

"Радий, що Девін переміг. Лома не повинен був битися з американським чемпіоном на території США. Але маємо, що маємо. Якби билися в Україні, Девін програв би одностайним рішенням. І щоб було зрозуміло, мій рахунок був 115-113 на користь Ломи. Я не злюся на те, що Девін виграв 115-113", – написав у Twitter боксер другої напівлегкої ваги Ламонт Роуч.

"Лома переміг", – написав у Twitter чемпіон WBC у першій напівсередній вазі Реджис Прогрейс.

Сумнівне рішення суддів також прокоментував голова промоутерської компанії Top Rank Боб Арум. Він висловив здивування, що всі арбітри бою були зі США.

"Я промоутер, а не суддя, але всі нейтральні фанати навколо мене порахували, що це був досить односторонній бій для Ломаченка. Тому всі були приголомшені суддівськими записками на користь Гейні. Особисто я не буду це коментувати, тому що я промоутер.

Це питання має бути поставлене комісії. Якщо одна сторона протестує проти судді, вони змінюють його. Але цього не відбулося. Це здається мені дивним. Здається дивним, що у нас американець бореться з українцем, а всі судді американці", – сказав Арум.

Раніше було оприлюднено статистику ударів і суддівські записки бою Гейні – Ломаченко. Українець перевершив опонента за кількістю та точністю ударів.

Менеджер українського боксера Егіс Клімас повідомив, що команда Ломаченка оскаржуватиме його поразку в бою з Гейні.

  • Для Ломаченка це був перший бій від жовтня минулого року. Тоді Василь здобув перемогу над американцем Джемейном Ортісом. Тепер на рахунку 35-річного українця 17 перемог (11 – нокаутом) і 3 поразки на професійному ринзі.
  • Гейні до бою з Ломаченком востаннє боксував також у жовтні 2022-го, коли повторно переміг австралійця Джорджа Камбососа та захистив титули WBC, WBA Super, IBF та WBO у легкій вазі. Тепер у послужному списку 24-річного американця 30 перемог (15 – нокаутом) у 30 поєдинках на профірингу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ломаченка засудили: реакція боксерського світу на поразку українця від Гейні в бою за "абсолюта" 5.00 5 2
Життя та Стиль / Спорт
22.05.2023 610
Еще материалы раздела «Спорт»