<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"  Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготування  Коли Поливаний понеділок 2024 року: дата, історія та звичаї свята  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Україна посилить дальні удари по Росії – командувач британської арміївсі новини дня
Політика
Росія
22.05.2023 966

Маломуж роз'яснив, за що арештували розробників російських ракет "Кинджал": "Обдурили самого Путіна"

Доля вчених завершиться так само провально, так і "могутність" ракет "Кинджал" - сумно, вважає Маломуж.

35709fd8919781b02c288f4c8c5f4639_22.05.23

Трьох розробників гіперзвукових ракет "Кинджал" арештували, бо вони підірвали "стратегічну основу боєздатності Росії". Їх обвинувачують у держзраді. Пише ТСН. 

Таку думку висловив колишній керівник Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua.

"В першу чергу, їх заарештували після того, як запущений був перший "Кинджал" - він впав, але не наніс конкретної шкоди конкретному об'єкту - навіть цивільному, не кажучи про стратегічний об'єкт, на який був націлений. Розробники, які були заарештовані, чітко позиціонували, що "Кинджали" - це надзброя, якої немає в світі, яка "б'є в п'ять копійок" - конкретно в ціль. Це ціль, яка визначена конкретно по траєкторії - оборонний об'єкт або аеродром наш, або "центр прийняття рішень", - зазначив він.

Маломуж підкреслив, що розробники "фактично обдурили Путіна", бо ракети не мають надможливостей, про які вони розказували очільнику Кремля. А той свято вірив у їхню могутність.

"Вони хотіли начебто реабілітуватися вже, навіть у тюрмі, їхні партнери по розробкам, і нанести масовані удари "Кинджалами". Сказати - ми все-таки проб'ємо систему ППО, покажемо, що "Кинджали" працюють. В перший раз збили "Кинджал", вдруге збили всі шість "Кинджалів", які вони запустили. Тобто три спроби завершилися повним провалом. Тому повним провалом завершиться і доля цих розробників "Кинджалів", тому що вони підірвалии стратегічну основу боєздатності Росії. "Кинджали" в системі загроз займали передове місце", - підсумував він.

У Росії заарештували розробників ракет "Кинджал"

Нагадаємо, троє вчених новосибірського Інституту теоретичної і прикладної механіки (ІТПМ), які займалися створенням гіперзвукових ракет "Кинджал", були заарештовані. Влада звинувачує їх у держзраді. Їм загрожує довічне. Серед вчених - Валерій Звегінцев, Олександр Шиплюк та Анатолій Маслов.

Загалом у Сибірському відділенні РАН кримінального переслідування зазнали 16 осіб, включно з ексголовою, академіком РАН Олександром Асєєвим. Один із учених - 54-річний Дмитро Колкер помер у московському СІЗО одразу після арешту.

Оценка материала:

5.00 / 2
Маломуж роз'яснив, за що арештували розробників російських ракет "Кинджал": "Обдурили самого Путіна" 5.00 5 2
Політика / Росія
22.05.2023 966
Еще материалы раздела «Росія»