<
НОВИНИ ДНЯ: Гороховий суп із копченими ребрами: простий рецепт  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Макрон готовий обговорити ідею використання ядерних боєголовок для "захисту ЄС"- ЗМІ  "Харків – сакральна мета Путіна": генерал-лейтенант ЗСУ розповів, чи здатна РФ захопити місто  Щоб не тріскала й довго стояла: секрети випікання паски, про які ви не знали  День вишиванки 2024 року: коли, історія, українські традиції  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадіввсі новини дня
Політика
Світ
22.05.2023 1748

Пробудився найактивніший вулкан Європи: через хмару попелу скасовані авіарейси

Наразі влада не оголосила обов’язкової евакуації в околицях Етни.

52e8bbd049e810f52b349d1dc9177fc4_22.05.23

У неділю, 21 травня, почалося виверження вулкана Етна, найактивнішого вулкана Європи, який викинув попіл на італійське місто Катанію, найбільше місто на сході Сицилії, і змусив закрити міський аеропорт. Пише ТСН. 

Про це повідомляє італійське видання Today.

Раптове посилення вулканічної активності було зафіксоване вранці, після чого почалося випадання попелу на Катанію.

Хмари, що зібралися над вулканом, не дозволяють Національному інституту геофізики та вулканології проводити відеоспостереження та чітко висловитися про те, що відбувається. Однак фахівці передбачають подальшу вибухову активність з випаданням попелу.

Наразі влада не оголосила обов’язкової евакуації в околицях Етни.

Дрібні частинки, викинуті з вулкана, можуть становити небезпеку для авіарейсів. Тому керуюча компанія аеропорту Катанії оголосила, що через активність виверження Етни та одночасне випадання вулканічного попелу польоти призупинено до відновлення умов безпеки.

Нагадаємо, у квітні цього року у Мексиці розпочалося виверження вулкана Попокатепетль – одного із найнебезпечніших у світі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Пробудився найактивніший вулкан Європи: через хмару попелу скасовані авіарейси 5.00 5 1
Політика / Світ
22.05.2023 1748
Еще материалы раздела «Світ»