НОВИНИ ДНЯ: Коли День захисників і захисниць України 2024 року: чому змінилася дата святкування  Головний економіст Китаю зник після критики в бік Сі Цзіньпіна, - WSJ  "Формула миру може припинити війну": Зеленський розповів, як обійти вето Росії в Радбезі ООН  Місцями опади. Синоптики попередили, де наприкінці робочого тижня пройдуть дощі та потепліє до +28 градусів  Експерт про різку заяву Трампа на адресу Зеленського: є два більш важливих моменти  Дуда повідомив, як діятиме, якщо Росія атакує українські АЕС  Дощі у чотирьох областях. Синоптики дали прогноз на 27 вересня в Українівсі новини дня
Політика
Світ
22.05.2023 836

Українські зенітники “врятували репутацію” ЗРК Patriot — експерт

У Саудівській Аравії, користуючись американськими протиракетними системами, пропускають терористичні атаки бойовиків.

dfabdf21c7765d244afe40c07e80378c_22.05.23

Відбивши атаки російських ракет “Кинджал”, українські військові, які пройшли стислий курс навчання, продемонстрували світові високий потенціал американських протиракетних систем Patriot. На тлі невдалого застосування цієї техніки в Саудівській Аравії наші зенітники буквально врятували репутацію цих зенітно-ракетних комплексів. Пише ТСН. 

Про це розповів експерт Defence Express Іван Киричевський в інтерв'ю Radio NV.

За його словами, очікувалося, що за допомогою систем Patriot українська ППО зможе збивати ракети Іскандер та Х-22, але щодо “Кинджалів” були сумнів.

Зокрема, Киричевський розповів, що в Саудівської Аравії, де встановлено 200 пускових установок Patriot, є відповідна інфраструктура та допомога американських інструкторів, буває пропускають атаки єменських хуситів.

Бойовики з території Ємену раз у два-три місяці обстрілюють Саудівську Аравію комбінованими ударами з використанням Shahed 136, примітивних балістичних ракет і копій ракет Х-55. При цьому окремі удари досягають цілі.

Експерт зауважив, що таке невдале використання систем Patriot призводило до падіння репутації цих протиракетних систем, а Росія навіть намагалася продати Саудівській Аравії комплекс "Абакан", який нібито може збивати балістичні цілі.

“Буквально Аллах врятував Саудівську Аравію, щоб не зробити таку дурницю і не купити у росіян ці ЗРК, і не просадити остаточно репутацію американського Patriotа... Наші зенітники зі стислим курсом навчання, витиснули з Patriot буквально те, про що американці самі не здогадувалися”, — наголосив Іван Киричевський.

Нагадаємо, у ніч проти 16 травня російська армія завдала удару по Києву. Українська ППО збила всі ворожі ракети і дрони, зокрема 6 “Кинджалів”. Це унікальна подія, яка свідчить, що наша протиповітряна оборона може нищити все, що летить у наш бік.

Оценка материала:

5.00 / 2
Українські зенітники “врятували репутацію” ЗРК Patriot — експерт 5.00 5 2
Політика / Світ
22.05.2023 836
Еще материалы раздела «Світ»