НОВИНИ ДНЯ: Байден не вірить, що напад Ірану на Ізраїль переросте у ширшу війну – Кірбі  Найбільші медіа США закликали Байдена і Трампа провести дебати  За адресою, на роботі, на блокпосту. Повістки можуть вручати не тільки ТЦК  Синоптики дали прогноз на робочий тиждень  В яку суму Україні обходиться один мобілізований громадянин у рік: названо цифру  В Україні 15 квітня дощі та грози, вдень до 21°  Короткочасні дощі та грози: якою буде погода в Україні 15 квітнявсі новини дня
Політика
Світ
22.05.2023 1054

Китай відмовляється купувати російську пшеницю

Китай стрімко нарощує імпорт пшениці, але серед його постачальників несподівано майже не видно Росії, у якої він активно купує інші природні ресурси, такі як нафта або вугілля/

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на дані китайської митниці.

Попри заяви китайської влади дозволити імпорт з Росії, торгівлі заважає низка проблем, зокрема фітосанітарні правила та транспортні проблеми.

"Закупівлі Пекіном енергоресурсів і алюмінію [з Роcії – ред.] різко зросли через санкції, які скоротили постачання на Захід. Пшениця є винятком у купівлі Китаєм із Росії", – йдеться у повідомленні.

Загальний обсяг імпорту пшениці в Китаї зріс більш ніж на 60% порівняно з попереднім роком – до приблизно 6 млн тонн за перші чотири місяці року.

Найбільше пшениці постачає Австралія – майже 60%. 18% експорту припадає на Канаду і лише 0,5% на експорт з Росії – 30 000 тонн.

Перспективи постачання пшениці та м’яса, ймовірно, розглянуть на бізнес-форумі в Китаї, де планується участь російських урядовців.

Оценка материала:

5.00 / 1
Китай відмовляється купувати російську пшеницю 5.00 5 1
Політика / Світ
22.05.2023 1054
Еще материалы раздела «Світ»