<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Світ
22.05.2023 901

Громадянська війна у РФ?: російські добровольці заявляють про "звільнення" першого села в Бєлгородській області

Українська сторона не коментує події в Бєлгородській області.

45dc0c8926400c938ca6a018871d3be4_22.05.23

Легіон "Свобода Росії" заявляє, що нібито разом із російським добровольчим корпусом зайшов на територію Бєлгородської області та "звільнив" перше село - Козинка. Місцева влада це спростовує, заявляючи про інформаційну атаку в Мережі. Пише ТСН. 

"Легіон та РДК повністю звільнили н/п Козинку Бєлгородської області. До Грайворона зайшли передові загони. Рухаємось далі. Росія буде вільною! За Росію! За волю!" - написали о 13:54 бійці легіону.

О 14:20 губернатор Бєлгородської області Вячеслав Гладков заявив, що на територію Грайворонського округу зайшла начебто диверсійно-розвідувальна група ЗСУ, а не російські "добровольці".

"На територію Грайворонського округу зайшла диверсійно-розвідувальна група ЗСУ. Збройні сили РФ разом із прикордонною службою, Росгвардією та ФСБ вживають необхідних заходів щодо ліквідації противника. Подробиці буду повідомляти", - йдеться у його повідомленні.

Зауважимо, що до того російський губернатор записував відеозвернення, в якому запевняв, що в області все спокійно.

"Наразі бачу, йде поширення масованої інформації з пропозицією евакуюватися жителям Шебекінського округу від шебекінської адміністрації. Це брехня, цього немає. Буде погіршення, буде покращення - ми одразу всю необхідну інформацію надамо", - сказав він.

Нагадаємо, вранці добровольці легіону "Свобода Росії" записали відеозвернення до своїх громадян, в якому закликали вставати проти диктатури Кремля та боротися за вільну Росію.

Оценка материала:

5.00 / 2
Громадянська війна у РФ?: російські добровольці заявляють про "звільнення" першого села в Бєлгородській області 5.00 5 2
Політика / Світ
22.05.2023 901
Еще материалы раздела «Світ»