<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Світ
23.05.2023 2687

У Вірменії заявили про готовність визнати Карабах частиною Азербайджану, але за однієї умови

Напередодні  Азербайджан та Вірменія звинуватили один одного в обстрілах на кордоні.

1067a8f1ab5726837eed856e67f4cb01_23.05.23

Нікол Пашинян, прем'єр-міністр Вірменії, під час конференції заявив, що визнана Вірменією територія Азербайджану площею 86 600 квадратних кілометрів включає і Нагірний Карабах.

Про це інформує Armenpres. Пише ТСН

Пашинян наголосив, що обидві країни повинні без застережень визнати територіальну цілісність одне одного

"Сприйняття міжнародної спільноти все більше схиляється до формули про те, що Вірменія і Азербайджан повинні без застережень визнати територіальну цілісність одне одного – 29 800 кв. км і 86 600 кв. км відповідно, і між Баку і Степанакертом повинен відбутися діалог щодо забезпечення прав і безпеки вірмен Нагірного Карабаху", – зазначив Пашинян.

Крім того, він додав, що Вірменія погоджується з цим та веде переговори за цією логікою.

"Водночас я переконаний, що стратегічною гарантією безпеки Вірменії є мир, який можливий за врегулювання відносин з усіма сусідами. Це зовсім не простий процес, але я думаю, що це те, чого хоче і чекає наш народ", – додав Пашинян.

Раніше, 11 травня Азербайджан та Вірменія звинуватили один одного в обстрілах на кордоні. Поранення отримали солдати обох країн.

Оценка материала:

5.00 / 3
У Вірменії заявили про готовність визнати Карабах частиною Азербайджану, але за однієї умови 5.00 5 3
Політика / Світ
23.05.2023 2687
Еще материалы раздела «Світ»