<
НОВИНИ ДНЯ: Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Переговори з Росією можливі: Кулеба назвав дві головні умови  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  Паска, панетоне, коломба: головні відмінності великодньої випічки  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацює  Рецепт легендарної паски від Дарії Цвєк: це щось неперевершеневсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
23.05.2023 449

Коли астероїди знищать Землю: відповідь вчених

Особливу небезпеку становлять для нашої планети астероїди шириною в 1 км.

6c14d889ab3759d5e2d81c09c7a8933f_23.05.23

Вчені з'ясували, що як мінімум 28 астероїдів шириною в 1 км і більше в найближчі 1000 років можуть підлетіти на дуже близьку відстань до Землі, тобто набагато ближче, ніж Місяць.

Про це пише ScienceAlert. Пише ТСН. 

Астрономи попереджають, що падіння астероїда навіть шириною в 1 км або трохи більше може  знищити сотні мільйонів людей, викликати глобальні руйнування і зміни клімату.

Автори нового дослідження вирішили з'ясувати, якою є ймовірність того, що астероїди шириною в 1 км і більше вріжуться в Землю в найближчі 1000 років. Для цього вони створили моделювання траєкторій польоту дуже небезпечних космічних каменів.

З усіх відомих великих небезпечних астероїдів астрономи виділили 28 об'єктів, які мають шанси врізатися в Землю в майбутньому. Ці камені, як показало моделювання, підлетять найближче до нашої планети і будуть ближче, ніж Місяць.

Дослідники кажуть, що у найближчі 1000 років жоден великий астероїд не впаде Землю. Хоча вчені вважають, що гравітаційний вплив Сонця, інших планет і непередбачувані умови космосу можуть внести корективи в траєкторію руху великого астероїда. Однак внаслідок таких подій шанс зіткнення із Землею величезного каменю і існує, він дуже маленький, кажуть астрономи.

Раніше вчені вперше спостерігали за поглинанням планети зіркою, що помирає. Згідно з гіпотезою астрономів, така ж доля очікує Землю приблизно за 5 мільярдів років, коли Сонце завершить своє зоряне життя і перейде в стан червоного гіганта.

Оценка материала:

5.00 / 2
Коли астероїди знищать Землю: відповідь вчених 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
23.05.2023 449
Еще материалы раздела «Суспільство»