НОВИНИ ДНЯ: Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіяхвсі новини дня
Політика
Світ
23.05.2023 307

У США вперше відреагували на ситуацію в Бєлгородській області: "Агресором є Росія"

У США наголосили, що не втручаються в операції, які проводить Україна.

6af4ecfa6a436067a4c4fa5b23695314_2305.23

У Державному департаменті США відреагували на ситуацію у Бєлгородській області РФ. Там наголосили, що в них немає достовірної інформації про цю подію та додали, що єдиним агресором у війні є Росія. Пише ТСН. 

Про це під час брифінгу сказав речник Держдепу Меттью Міллер.

Речник Державного департаменту відмовився коментувати те, що відбувається на Бєлгородщині. Він наголосив, що у нього "немає інформації щодо дій на місцевості".

Міллер додав, що США забороняють використання своєї зброї на території РФ, пояснивши, що це саме Росія почала війну проти України.

"Ми чітко прояснили українцям, що ми не даємо можливостей і не заохочуємо атаки за межами українських кордонів. Але я вважаю, що важливо нагадати світові, що це Росія розпочала цю війну, Росія продовжує нападати на цивільних. Росія цілиться в школи та лікарні, школі та цивільну інфраструктуру. Україна вправі вирішувати, як вона хоче проводити свої військові операції. Але агресором у цій війні є Росія", - сказав він.

Ситуація у Бєлгородській області: що відомо

У понеділок, 22 травня, російські добровольчі формування - легіон "Свобода Росії" та "Російський добровольчий корпус" заявили, що заходять на територію своєї держави, у Бєлгородську область. Метою такої операції вони назвали створення демілітаризованої зони вздовж українського кордону, щоб припинити постійні обстріли України.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк спростував причетність Києва до операції російських добровольців.

Росіяни повідомили, що звільнили кілька населених пунктів та продовжуватимуть очищувати Росії від кремлівського режиму.

Оценка материала:

5.00 / 1
У США вперше відреагували на ситуацію в Бєлгородській області: "Агресором є Росія" 5.00 5 1
Політика / Світ
23.05.2023 307
Еще материалы раздела «Світ»