<
НОВИНИ ДНЯ: 5 липня в Україні буде спекотно і майже без опадів  В Україні з'явиться новий податок: які товари здорожчають  Гроші з картки на картку: НБУ не відмовився від планів обмеження p2p платежів  Скільки триватиме рекордна спека в Україні: прогноз синоптикині  Ердоган пропонував допомогу Путіну у припиненні війни, але йому відмовили  Зеленський про удари по НПЗ: світу боляче, що ми б'ємо по енергетиці РФ - зробіть так, щоб вона не била по нашій  Жоден "Кинджал" не досяг Києва з травня 2023 року, - Повітряні силивсі новини дня
Політика
Україна
24.05.2023 341

В найкращому разі піде декілька місяців: Пентагон - про терміни передавання винищувачів F-16 Україні

Міністр Військово-повітряних сил США вважає, що F-16 не змінять кардинально ситуацію у війні.

1e6baa3a081409dcb955fa6246140f3d_24.05.23

Міністр Військово-повітряних сил США Френк Кендалл переконаний - надання Україні винищувачів F-16 є важливим у середньостроковій перспективі, але не змінить кардинально ситуацію у війні Росії проти України. Пише ТСН. 

Про це Кендалл заявив 22 травня, спілкуючись із групою журналістів Defense Writers Group у Вашингтоні, повідомляє "Голос Америки".

Надання Україні F-16 "створить проміжні можливості, яких українці наразі не мають, але не це змінить ситуацію кардинально", адже "поки авіаційна сила не була вирішальним фактором" у війні, заявив посадовець і відзначив ефективність систем протиповітряної оборони.

"F-16 допоможуть українцям, але не змінять баланс докорінно", - додав посадовець.

Коментуючи запитання про терміни надання зброї, Кендалл каже, що багато деталей потрібно з'ясувати, щоб передати Україні F-16, і на це, "в найкращому разі, піде кілька місяців".

Міністр Військово-повітряних сил США також наголосив, що в допомозі Україні "були інші значно вищі пріоритети" і тому США не почали передавання цих літаків раніше: "Гадаю, раціонально було ухвалити це рішення зараз ... гадаю, ми маємо почати думати наперед на довшу перспективу".

Нагадаємо, 19 травня президент США Джо Байден поінформував лідерів G7, що Вашингтон підтримує спільні зусилля з союзниками та партнерами щодо підготовки українських пілотів на літаках четвертого покоління, включно з F-16.

Оценка материала:

5.00 / 2
В найкращому разі піде декілька місяців: Пентагон - про терміни передавання винищувачів F-16 Україні 5.00 5 2
Політика / Україна
24.05.2023 341
Еще материалы раздела «Україна»