НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Боєприпаси для авіації і не лише. США офіційно оголосили нову військову допомогу Україні  "Рупор" Путіна назвав причини коригування ядерної доктрини  В Україні задощить. Синоптики назвали регіони, де чекати опади 28 вересня  Команда Зеленського не погодилася на зустріч із Трампом: Time назвав неочікувану причину  Новий сюрприз: в Україні обмежать перекази з "картки на картку" – що і коли змінитьсявсі новини дня
Політика
Україна
23.05.2023 446

Африканські лідери пропонують Україні почати переговори з Росією без виведення окупаційних військ

Шість африканських лідерів пропонують Україні погодитися на початок мирних переговорів з Росією, навіть якщо війська РФ залишаються на її території.

Про це заявив речник президента Південної Африки Вінсент Магвенья, пише Reuters.

“По-перше, це припинення бойових дій. По-друге, це є основою для міцного світу”, − заявив він.

Президент ПАР Сиріл Рамафоса оголосив про “мирну ініціативу” 16 травня. До неї, окрім Преторії до неї долучилися Сенегал, Єгипет, Республіка Конго, Уганда та Замбія.

Очікується, що на початку червня миротворча місія відвідає Київ та Москву.

Зі свого боку посол України в ПАР Любов Абравітова заявила, що президент Володимир Зеленський дуже чітко дав зрозуміти: "не буде жодних переговорів між Україною та Росією, доки росіяни не покинуть нашу територію в межах її міжнародно визнаних кордонів".

Вона водночас додала, що “ми приймемо всіх делегатів і поговоримо з ними”.

Оценка материала:

5.00 / 1
Африканські лідери пропонують Україні почати переговори з Росією без виведення окупаційних військ 5.00 5 1
Політика / Україна
23.05.2023 446
Еще материалы раздела «Україна»