<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Політика
Світ
24.05.2023 1117

Події в Бєлгородській області – не останнє повстання в РФ: у Резнікова зробили заяву

Радник міністра оборони пояснив, що російські добровольці хочуть демілітаризувати прикордонні території РФ, і хочуть, щоб війна пішла з їхньої території.

f345c9e61df4356c8b51f0f57a64620b_24.05.23

Події в Бєлгородській області – не останній випадок повстання в межах російських кордонів, заявив радник міністра оборони України Юрій Сак. Пише ТСН. 

Про це радник міністра сказав у розмові з Times Radio, повідомляє The Guardian.

Сак пояснив, що російські повстанці та партизани намагаються позбутися нинішнього режиму в РФ, який веде війну проти України та ізолює саму Росію.

Чому добровольці РФ активізувалися саме зараз

"Для нас досить дивно, що російським повстанцям і російським партизанам знадобилося стільки часу, щоб активізуватися в плані спроб позбутися терористичного режиму, який несе смерть і руйнування Україні, ізолює Росію на міжнародному рівні. Загинуло понад 200 тисяч російських солдатів. Мабуть, переломна точка досягнута", – розповів радник очільника українського Міноборони.

За його словами, події в Бєлгородській області, куди зайшли російські добровольці, розгортаються саме тепер, бо українські війська показали, що РФ "можна і потрібно бити на полі бою".

"Ми впевнені, що це надихнуло російських партизанів і тих російських громадян, які сподіваються щось змінити, і не хочуть бути частиною цього злочину агресії", – додав Сак.

Він також сказав, що частина росіян "не хочуть, щоб їхні діти жили з вічним соромом і ганьбою через те, що група людей у Кремлі робить з Україною та світом".

Яка мета російських добровольців

Радник міністра оборони дистанціював Україну від зв’язку з російськими добровольцями, однак сказав, що вони мають схожі цілі.

"Мені здається, мета цих дій була сформульована вчора тими, хто їх вчинив. Вони заявили, що хочуть демілітаризувати цю частину Росії. Вони хочуть, щоб війна пішла з їхньої території", – сказав Сак.

Він зазначив, що це насправді відповідає цілям України.

"Ми віримо, що для того, аби Україна була в безпеці, Європа була в безпеці після того, як ми переможемо Росію на полі бою, нам усім потрібно буде створити демілітаризовану зону певної форми в частинах Росії", – пояснив радник міністра оборони.

Що відбувається в Бєлгородській області

До Бєлгородської області РФ 22 травня зайшли добровольці легіону "Свобода Росії" та "Російського добровольчого корпусу". Своєю метою вони назвали звільнення Росії від диктаторського режиму та створення демілітаризованої зони вздовж російсько-українського кордону.

Того ж дня добровольці повідомили, що звільнили селище Козинка, і що штурмують місто Грайворон. А 23 травня члени "ЛСР" та "РДК" повідомили про своє подальше просування в Бєлгородській області. Влада РФ оголосила в регіоні режим контртерористичної операції.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що добровольці є громадянами та патріотами Росії, які повстали фактично проти путінського режиму.

Оценка материала:

5.00 / 4
Події в Бєлгородській області – не останнє повстання в РФ: у Резнікова зробили заяву 5.00 5 4
Політика / Світ
24.05.2023 1117
Еще материалы раздела «Світ»