<
НОВИНИ ДНЯ: В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Буданов пояснив, як змінилася армія РФ від початку повномасштабної війни  Меню на Великдень 2024: найкращі страви до святкового столу  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Зеленський назвав наступні цілі диктатора Путіна після України  Спека чи дощі: метеорологиня про погоду на літо 2024всі новини дня
Політика
Україна
24.05.2023 385

У МЗС відреагували на скандальну заяву Орбана про війну Росії проти України

Віктор Орбан заявив, що Україна не виграє війну проти Росії.

25116f896626e8eb6faa409ef8f4509a_24.05.23

У Міністерстві закордонних справ прокоментували скандальну заяву прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана про те, що "Україна не здатна виграти агресивну війну, яку розв'язала Росія". Там зазначили, що європейські політики стверджували минулоріч, що "Україна не має шансів протриматися більше, ніж 72 години. Вони помилилися тоді, помиляються і зараз". Пише ТСН. 

Про це речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко написав у Facebook.

"Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, коментуючи агресію Росії проти України, заявив, що неважливо хто до кого вторгнувся. Він переконаний, що Україна не зможе виграти війну. В Кремлі мають радіти: глава угорського уряду зняв відповідальність Росії за її агресію проти України. Ті ж самі європейські політики стверджували минулоріч, що Україна не має шансів протриматися більше, ніж 72 години. Вони помилилися тоді, помиляються і зараз. 

На відміну від прихильників капітуляції перед ворогом без опору, українці продовжать боротися до повного звільнення своїх територій від російської окупації. Це є єдиним шляхом не лише для відновлення миру в Україні, але і гарантування безпеки всієї Європи", - зазначив він.

Олег Ніколенко наголосив, що зараз критично важливо об’єднати зусилля задля того, аби Україна мала все необхідне для пришвидшення поразки Росії.

Нагадаємо, проросійський премʼєр Угорщини Орбан не хоче бачити Швецію в НАТО через "дуже неправильні" відносини.

Оценка материала:

5.00 / 1
У МЗС відреагували на скандальну заяву Орбана про війну Росії проти України 5.00 5 1
Політика / Україна
24.05.2023 385
Еще материалы раздела «Україна»