<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заяву  Як правильно обирати банк для розміщення депозиту: на що звернути увагу  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Росія готується до чотирирічної стагнації у сфері СПГ через західні санкції, - Reuters  Мобілізація по-новому: як та кого покарають, якщо не з'явився до ТЦК протягом 60 днів  Хто з українців зможе отримати паспорт за кордоном: перелік категорій чоловіківвсі новини дня
Політика
Україна
24.05.2023 613

Чи виведе нарешті Пригожин своїх найманців з Бахмута: прогноз ЗСУ

У ЗСУ прокоментували заяви ватажка "вагнерівців" Євгена Пригожина щодо виведення його найманців з Бахмута.

7d75e9dbc68b820d3bbca5a5537709b5_24.05.23

Заява Євгена Пригожина про те, що він виведе своїх найманців з Бахмуту після 25 травня продиктована страхом та розумінням своїх перспектив. Однак кремлівське керівництво не дозволить йому цього зробити. Пише ТСН. 

Таку думку висловив речник Східного угруповання військ ЗСУ полковник Сергій Череватий в інтерв'ю РБК-Україна.

"Я думаю, що Пригожин неймовірно хоче звідти піти. Він хоче зберегти залишки свого особового складу і репутації. Адже він розуміє, що далі на них там чекає кривавий розгром", - переконаний Сергій Череватий.

За його словами, Пригожин - не військовий, а лише "авантюристичний бізнесмен", тож він розуміє, що вже скоро його армія зазнає краху.

"Він бачив, що генерал Сирський влаштував на Харківщині, коли регулярна армія просто тікала куди бачить. І він усвідомлює, що командувач може організувати далі для "вагнерівців". Пригожин чудово розуміє, що рано чи пізно його просто розіб'ють вщент", - зазначив речник.

Водночас Череватий припускає, що російське керівництво зрештою докладе всіх зусиль, аби Пригожин не зміг вивести своїх найманців.

Нагадаємо, раніше Череватий повідомляв, що найманці терористичного угруповання ПВК “Вагнера” у Бахмуті зазнали непоправних втрат, попри те, що Сили оборони України не мали чисельної переваги на цьому напрямку. Невдовзі “вагнерівці” цілком будуть розбиті.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи виведе нарешті Пригожин своїх найманців з Бахмута: прогноз ЗСУ 5.00 5 2
Політика / Україна
24.05.2023 613
Еще материалы раздела «Україна»