<
НОВИНИ ДНЯ: Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехії  Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлаша  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температуравсі новини дня
Політика
Росія
24.05.2023 1546

Чому на Бєлгородщину так легко потрапити і куди ділась "тероборона": ЗМІ пояснили, як зганьбився Гладков

Відомі подробиці, чому російські добровольці змогли зайти на територію Бєлгородщини.

5c1ce27c2afc84274e5974c4ced9acb6_24.05.23

Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков витратив майже 10 мільярдів рублів, що становить 462 млн грн, на зведення оборонних споруд у російському регіоні біля кордону з Україною, проте жодного ефекту це не мало, оскільки російські добровольці все ж змогли туди потрапити. Пише ТСН. 

Про це пише Telegram-канал "Досье шпиона", який нібито ведеться від імені співробітника однієї зі спецслужб.

На будівництво оборонної лінії у Бєлгородській області було витрачено 10 мільярдів рублів. Будувала її приватна компанія, яку пов'язують із Гладковим.

"Гладкову поставили завдання – переконати місцеве населення, що війна поряд, а це означає, що чоловікам потрібно: частково мобілізуватися, підписати контракт зі ЗС РФ, вступити до лав територіальних військ (потрібне підкреслити). Усупереч задуму губернатора, вчора на територію Бєлгородської області техніка зайшла не по лінії оборонних укріплень, а по автомобільній дорозі 14К-4 Козинка-Бєлгород", - йдеться у дописі.

Коли з'явилися перші чутки про контрнаступ ЗСУ, в РФ вирішили переобладнати взводні опорні пункти на Бєлгородщині. Проте коли почалося будівництво, ЗСУ почали щільно обстрілювати росіян і ті втрачали там техніку. Як нібито йдеться у звітах ФСБ, місцеві повідомляли українській армії про те, де будуються ці оборонні споруди. Після обстрілів компанія вирішила припинити будівництво, заявивши, що такий контракт небезпечний.

"І головне питання – де ж ті самі територіальні війська, які за задумом повинні були захищати Бєлгородську область від атаки ворога? І одразу відповідь – вони вже кілька місяців захищають кордони Бєлгородської області, щоправда, на Сватівському напрямку в Луганській області", – пише "Досье шпиона".

Нагадаємо, 22 травня російські добровольці зайшли на територію Росії. У ГУР МО завили, що на території Бєлгородської області легіон "Свобода Росії" та "Російський добровольчий корпус" проводять операцію для створення "смуги безпеки" для захисту цивільних українців.

Також представники так званої бєлгородської ТрО під час рейду "Російського добровольчого корпусу" та легіону "Свобода Росії" в понеділок, 22 травня, втікали з міста разом із цивільними, хоча мали б стати на захист регіону.

Оценка материала:

5.00 / 4
Чому на Бєлгородщину так легко потрапити і куди ділась "тероборона": ЗМІ пояснили, як зганьбився Гладков 5.00 5 4
Політика / Росія
24.05.2023 1546
Еще материалы раздела «Росія»