<
НОВИНИ ДНЯ: Що зміниться для військовозобов'язаних від 17 липня – відповідь Міноборони  Росіяни відзвітували про удар по системі Patriot. Повітряні сили кажуть, що то були макети  Насувається спека. Синоптик дала прогноз в Україні на 7 липня  У суботу Україну прогріє до +35°, подекуди - невеликі дощі  Якою буде погода в Україні вихідними: прогноз синоптикині  "Небезпечна для здоров'я людей": синоптикиня попередила про аномальну спеку в липні  5 липня в Україні буде спекотно і майже без опадіввсі новини дня
Політика
Україна
24.05.2023 467

F-16 та боєприпаси. Залужний обговорив потреби ЗСУ з командувачем сил НАТО в Європі

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний провів розмову з головнокомандувачем Обʼєднаних збройних сил НАТО в Європі та командувачем ЗС США в Європі генералом Крістофером Каволі. Військові обговорили нагальні потреби ЗСУ та подальшу співпрацю.

_facebook_com_cincafu_7_650x410_24.05.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням сторінку Залужного у Telegram.

"Необхідність посилення протиповітряної оборони, в тому числі за допомогою винищувачів F-16, та збільшення кількості боєприпасів - були ключовими темами нашого діалогу", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вони обговорили важливість продовження спільної роботи щодо обслуговування та ремонту військової техніки.

"Також розповів про кількісний та якісний склад нашого війська і про ініціативу посилення української морської піхоти за рахунок створення нових бригад", - сказав Залужний.

Головнокомандувач ЗСУ додав, що вони домовилися з генералом Каволі і надалі активно взаємодіяти задля зміцнення обороноздатності України.

Нагадаємо, що у неділю, 30 квітня, Залужний провів особисту зустріч з генералом Крістофером Каволі.

Нещодавно Залужний провів телефонну розмову з головою Об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі. Вони обговорили збиття російських "Кинджалів" за допомогою Patriot.

Оценка материала:

5.00 / 2
F-16 та боєприпаси. Залужний обговорив потреби ЗСУ з командувачем сил НАТО в Європі 5.00 5 2
Політика / Україна
24.05.2023 467
Еще материалы раздела «Україна»