<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  Ми до кінця не розуміємо, що відбувається в Кремлі - РНБО  Мобілізація по-новому: чи створять "спецназ" для пошуку ухилянтів  Котлети з грибів — що може бути смачніше: рецепт від шеф-кухаря  Коли в Україні День матері 2024 року: історія та суть свята  Норвегія виділить мільярди на протиповітряну оборону України, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Європа
24.05.2023 1809

Орбан обвалив угорську валюту заявами про війну в Україні

Раніше Орбан заявив, що Будапешт виступає проти надання допомоги Україні для захисту від російської агресії.

4a94dee46c084d9f614fb46dc9860339_24.05.23

Угорська національна валюта форинт обвалилася в ціні після заяв премʼєра Віктора Орбана щодо війни в Україні. Пише ТСН. 

Сьогодні, 23 травня, форинт здешевшав одразу на 0,9% вартості та опустився до 377,2 форинта за євро, що стало найгіршим показником серед країн, які розвиваються, пише Bloomberg.

Видання повідомляє, що таке різке падіння обумовлене заявами угорського премʼєра про те, що він не вірить у перемогу України у війні, а також, що Будапешт виступає проти надання допомоги Києву.

Крім того, позиція Орбана може затримати фінансову допомогу від Євросоюзу, що може негативно вплинути на розвиток угорської економіки.

Також на падіння валюти вплинуло рішення угорського Центробанку вперше від початку року зменшити на 1 п. п. до 17% облікову ставку.

"Зниження ставки зробить форинт більш чутливим до негативних новин, пов'язаних як із внутрішніми, так і зовнішніми факторами", - зазначив Петр Матіс, старший валютний аналітик In Touch Capital Markets.

Встановлена наразі ключова ставка на рівні 18% приваблювала інвесторів, через що форинт зміцнився до євро на 6% від початку поточного року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голова Міністерства закордонних справ Петер Сіярто звинуватив президента України у намаганні підірвати національний суверенітет Угорщини.

Крім того, ми раніше інформували, що перед 24 лютого 2022 року поблизу західного українського кордону перебували угорські військові. Тоді до кордону звезли також військові понтони.

Оценка материала:

5.00 / 6
Орбан обвалив угорську валюту заявами про війну в Україні 5.00 5 6
Політика / Європа
24.05.2023 1809
Еще материалы раздела «Європа»