<
НОВИНИ ДНЯ: Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"  Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготування  Коли Поливаний понеділок 2024 року: дата, історія та звичаї свята  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Україна посилить дальні удари по Росії – командувач британської армії  Які дріжджі найкраще використовувати для випікання паскивсі новини дня
Політика
Росія
25.05.2023 359

Деждума РФ ухвалила закон про вилучення закордонних паспортів на кордоні

Співробітники прикордонного контролю ФСБ зможуть вилучати закордонні паспорти у росіян, яким закрито виїзд за кордон.

9cc60426fd2df55898f855abcaa2ec8e_25.05.23

Російська Держдума прийняла закон, що розширює повноваження прикордонників у роботі із закордонними паспортами громадян, які виїжджають за кордон. Пише ТСН. 

Про це пише The Moscow Times.

Згідно з документом, співробітники прикордонного контролю ФСБ зможуть вилучати закордонні паспорти у росіян, яким закрито виїзд за кордон.

Паспорт підлягає "вилученню в межах компетенції судом, слідчими органами Слідчого комітету РФ, виконавчої влади сфері внутрішніх справ та її територіальними органами, прикордонними органами федеральної служби безпеки, митними органами", – йдеться у законі.

Ця вимога поширюється на тих, хто не обмежений у праві на виїзд, оскільки є підозрюваним, залучений як обвинувачений, засуджений за скоєння злочину, або "ухиляється від зобов'язань, накладених судом", зазначено у законі.

Військовозобов'язані й з цих підстав обмежені у праві виїхати з Росії, згідно із законом, будуть зобов'язані здати закордонні паспорти до органу, який видав документ (як правило, це МВС). Якщо ж громадянин не здав паспорт, то він визнається недійсним і також підлягає вилученню на прикордонному контролі, випливає із закону.

Крім того, російський уряд хоче дозволити вилучення паспортів у тих, хто за трудовим договором може мати доступ до держтаємниці. За законом, заборонити виїжджати з РФ можуть на п'ять років з моменту останньої взаємодії з держтаємницею. Проте спеціальна Міжвідомча комісія із захисту державної таємниці може продовжити цей термін.

Фактично нова версія закону дає право органам влади вилучати паспорти, якщо у них виникнуть сумніви щодо справжності документів.

Нагадаємо, у березні стало відомо, що у російських чиновників та співробітників державних компаній почали забирати закордонні паспорти, щоб вони не могли залишити країну.

Оценка материала:

5.00 / 2
Деждума РФ ухвалила закон про вилучення закордонних паспортів на кордоні 5.00 5 2
Політика / Росія
25.05.2023 359
Еще материалы раздела «Росія»