НОВИНИ ДНЯ: В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експертвсі новини дня
Політика
Україна
24.05.2023 533

Стали відомі подробиці як депутат Ар’єва під дією наркотиків збила жінку на переході

У організмі депутатки Київради Ярини Ар’євої, якій напередодні вручили підозру у вчиненні дорожньо-транспортної пригоди у листопаді 2022 року, виявили сліди наркотиків, що показала експертиза.

420202_24.05.23

Про це йдеться в клопотанні про обрання запобіжного заходу Ар’євій до Шевченківського районного суду Києва від слідчих та прокуратури, з яким ознайомились журналісти. Прокуратура просила у суду помістити Ар’єву під варту на 60 днів через її соціальні зв’язки і небажання співпрацювати зі слідством. Пише expert.in.ua.

Суд виніс рішення про домашній арешт на такий же строк. Прокуратура буде його оскаржувати, пише УНІАН

Нагадаємо, що Ар’єву підозрюють у скоєнні ДПТ в районі ст. м. Почайна в Києві наприкінці листопада 2022 року. За версією слідства, вона, “керуючи у стані наркотичного сп’яніння технічно справним автомобілем марки «Volkswagen Polo», рухалась в межах другої (крайньої лівої) смуги проїзної частини просп. С. Бандери у місті Києві, зі сторони  вул. Йорданської у напрямку вул. Богатирської”.

Водійка не впоралась з керуванням, коли на пішохідний перехід вийшла жінка, яку автомобіль Ар’євої збив. В результаті жінка отримала численні травми — переломи плеча, гомілки, травму грудей, крововиливи тощо, що все разом слідство вважає тяжкими тілесними ушкодженнями. Подальша експертиза показала, що Ар’єва перебувала під дією наркотичних речовин. Через це їй загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керування транспортними засобами від 5 до 8 років.

У клопотанні про обрання запобіжного заходу слідчі також просили суд врахувати процесуальну поведінку Ар’євої під час проведення досудового розслідування. “Так, з метою перевірки її показань та встановлення обставин виникнення ДТП, Ар’єва неодноразово викликалася для проведення слідчого експерименту на місці даної пригоди. При цьому, дати проведення слідчих експериментів з Ар’євою та її захисником завчасно погоджувалися, однак 21.03.2023, 28.03.2023 та 06.04.2023 вона для їх проведення не прибувала, докази які б підтверджували поважність причин неприбуття не надала. Таким чином, під час проведення досудового розслідування ігнорувала процесуальні обов’язки учасника кримінального провадження, перешкоджала проведенню кримінального провадження, оскільки умисно не з’являлася на завчасно погоджені слідчі експерименти, з метою затягування досудового розслідування на ту пору року, яка б унеможливлювала проведення слідчого експерименту за погодних умов, які були станом на 27.11.2022”, — йдеться в клопотанні.

Крім того, на думку слідства, є підстави вважати, що Ар’єва, “використовуючи свій статус і зв’язки, може вплинути на потерпілу у вказаному кримінальному провадженні”.

Раніше Ар’єва спростувала, що перебувала у стані наркотичного сп’яніння під час ДТП і стверджувала, що експертиза, проведена одразу після аварії слідів наркотиків в її організмі не виявила.

Оценка материала:

5.00 / 2
Стали відомі подробиці як депутат Ар’єва під дією наркотиків збила жінку на переході 5.00 5 2
Політика / Україна
24.05.2023 533
Еще материалы раздела «Україна»