<
НОВИНИ ДНЯ: Суд відклав вирок Трампу у справі про "хабар порноакторці за мовчання" до вересня  Погода в Україні 4 липня: синоптик назвала найспекотніші регіони  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  В Україні 3 липня дощитиме у низці областей, вдень до +22°  Температурні контрасти. Синоптик дала прогноз погоди на 3 липня  У вівторок Україну розжарить до +36°: де буде найспекотніше  Західним областям у вівторок прогнозують послаблення спекивсі новини дня
Бізнес
Економіка
24.05.2023 439

Ціни на електроенергію для населення зростуть

Тарифи на електроенергію для населення зростуть після того, як Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) підвищила тарифи на розподіл електричної енергії для більшості обленерго.

Відповідну постанову було ухвалено на засіданні регулятора 23 травня.

В залежності від класу напруги тарифи для обленерго з червня будуть збільшенні від 7% до 34%. З липня розцінки будуть ще більші в середньому на 23%. Це рішення стане обґрунтування для зміни тарифів для населення, які завершують дію 31 травня.

Варіанти зміни тарифів, які нині обговорюються, є поміркованими: багаторазового подорожчання електрики для громадян не буде. Є пропозиції підвищення тарифів до 2,4 грн та 2,8 грн за 1 кВт-год (замість нинішніх 1,44 грн/кВт-год при споживанні до 250 кВт-год на місяць та 1,68 грн/кВт-год — при перевищенні цього ліміту). Інша пропозиція — до 2 та 2,4 грн за кВт-год відповідно.

Українці з низьким рівнем доходів не відчують значного тиску на сімейний бюджет від підвищення тарифів на електроенергію. Держава підтримає їх за рахунок субсидій та енергоефективних заходів.

«Якщо зміна тарифів буде, то, переконаний, люди з низькими доходами її практично не відчують. У тому числі, й за рахунок субсидій, і завдяки заходам з енергоефективності (останнє — спосіб зекономити і для забезпечених громадян)», — сказав голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ціни на електроенергію для населення зростуть 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
24.05.2023 439
Еще материалы раздела «Економіка»