<
НОВИНИ ДНЯ: 5 липня в Україні буде спекотно і майже без опадів  В Україні з'явиться новий податок: які товари здорожчають  Гроші з картки на картку: НБУ не відмовився від планів обмеження p2p платежів  Скільки триватиме рекордна спека в Україні: прогноз синоптикині  Ердоган пропонував допомогу Путіну у припиненні війни, але йому відмовили  Зеленський про удари по НПЗ: світу боляче, що ми б'ємо по енергетиці РФ - зробіть так, щоб вона не била по нашій  Жоден "Кинджал" не досяг Києва з травня 2023 року, - Повітряні силивсі новини дня
Політика
Україна
24.05.2023 307

США на третину прискорили військову допомогу Україні

США прискорили постачання військової допомоги до України на 30% з початку широкомасштабного вторгнення Росії, у цьому допомагає досвід Холодної війни.

Про це повідомляє Defense One з посиланням на речника 21-го командування оперативного забезпечення армії США.

Він пояснив прискорення постачання збільшенням досвіду, звітами про виконання та покращенням здатності прогнозувати операції.

Посадовець зауважив, що армія США заново вивчає прийоми часів Холодної війни задля швидкого переміщення солдатів та техніки зі Сполучених Штатів до Європи.

Видання зауважує, що вперше США повернулись до старих навичок з транспортування техніки через Атлантичний океан до Європи у 2019 під час щорічних навчань DEFENDER-Europe.

Це є відлунням військових ігор REFORGER, у межах яких НАТО готувалось до розгрому військ СРСР під час ймовірного вторгнення у Західну Німеччину.

Defense One пише, що з початку вторгнення потік озброєнь до України "зріс у геометричній прогресії", а станом на 21 травня США пообіцяло надати озброєння та обладнання на суму $38 млрд. Більшість з цієї допомоги буде надано зі складів Сполучених Штатів.

Оценка материала:

5.00 / 2
США на третину прискорили військову допомогу Україні 5.00 5 2
Політика / Україна
24.05.2023 307
Еще материалы раздела «Україна»