<
НОВИНИ ДНЯ: Дев'ята планета існує: вчені оприлюднили нові докази  Необхідність продовжувати "СВО", умови переговорів та стратегічна поразка РФ: головні тези з інтерв'ю Лаврова російським пропагандистам  Україна здатна досягати потрібних цілей в тилу РФ зброєю власного виробництва – ISW  Рецепт сирного печива з горіхами  Стало відомо, які інструменти вирішення житлового питання будуть в новому законодавстві  На вихідних дощі та зливи в Україні триватимуть  Скільки українців підтримують введення військ НАТО до України: результати опитуваннявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
24.05.2023 439

ПЦУ з 1 вересня перейде на новий календар

Православна церква України на Архиєрейському соборі в Києві 24 травня ухвалила перехід на новий Новоюліанський календар, який почне діяти уже з 1 вересня. Остаточне рішення має затвердити Помісний собор 27 липня.

ПЦУ планує перейти не на Григоріанський календар, а на так званий Новоюліанський, згідно із яким святкування Великодня та Трійці відбуватиметься за старим стилем.

Натомість очікується, що з 1 вересня православні українці відзначатимуть Різдво 25 грудня, а не 7 січня. Також буде зміщено низку інших свят.

Покрова — 1 жовтня (замість 14 жовтня)

День святого Миколая — 6 грудня (замість 19 грудня)

Різдво — 25 грудня, (замість 7 січня)

Водохреще — 6 січня (замість 19 січня)

Новоюліанським календарем користується більша частина православних церков: Константинопольська, Грецька, Румунська, Польська.

Оценка материала:

5.00 / 2
ПЦУ з 1 вересня перейде на новий календар 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
24.05.2023 439
Еще материалы раздела «Суспільство»