<
НОВИНИ ДНЯ: Що зміниться для військовозобов'язаних від 17 липня – відповідь Міноборони  Росіяни відзвітували про удар по системі Patriot. Повітряні сили кажуть, що то були макети  Насувається спека. Синоптик дала прогноз в Україні на 7 липня  У суботу Україну прогріє до +35°, подекуди - невеликі дощі  Якою буде погода в Україні вихідними: прогноз синоптикині  "Небезпечна для здоров'я людей": синоптикиня попередила про аномальну спеку в липні  5 липня в Україні буде спекотно і майже без опадіввсі новини дня
Політика
Україна
25.05.2023 456

Резніков вперше підтвердив. Україна успішно застосовує ракети Storm Shadow

Україна вже успішно застосовує далекобійні ракети Storm Shadow. Їх нашим бійцям передала Велика Британія.

dscf1944_enhanced_nr_id91173_1300x867_650x410_25.05.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на міністра оборони Олексія Резнікова під час брифінгу.

Таку заяву глава Міноборони зробив під час спільного брифінгу з британським колегою Беном Волесом, який здійснив візит до України.

"У нас була нагода потиснути руки пілотам, які були навчені у Великобританії і вже успішно застосовують зброю під назвою Storm Shadow", - повідомив Резніков.

Нагадаємо, минулого тижня міністр оборони Великобританії Бен Воллес заявляв, що українські військові вже використовують далекобійні ракети Storm Shadow, які передав Лондон.

Тоді британський міністр не став вдаватися у подробиці, але зазначив, що системи озброєння, які були надані Україні західними союзниками, продемонстрували ефективність та "мали значення".

Також Воллес розповідав, що ці ракети передані українцям безкоштовно і призначені лише для високоточних ударів.

Раніше ж інформація про можливе використання ракет Storm Shadow Україною для ударів по окупантах з'являлася у ЗМІ. Тоді телеканал CNN посилався на неназваних чиновників.

Щодо характеристик Storm Shadow, то йдеться про авіаційні ракети, які здатні вражати цілі на відстані до 290 кілометрів і бойовою частиною до 450 кг, яка потужніша, ніж навіть у американських ATACMS.

Оценка материала:

5.00 / 1
Резніков вперше підтвердив. Україна успішно застосовує ракети Storm Shadow 5.00 5 1
Політика / Україна
25.05.2023 456
Еще материалы раздела «Україна»