<
НОВИНИ ДНЯ: Спека чи дощі: метеорологиня про погоду на літо 2024  ЗМІ опублікували список російських генералів, які народилися в Україні і знищують свою землю  З липня ОПЕК+ збільшить видобуток нафти, - Bloomberg  Як допомога США Україні вплине на перебіг війни: прогноз генерала Маломужа  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  Голова Держаної авіаційної служби розповів про умови та ризики відновлення польотів  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
Політика
Світ
26.05.2023 1792

Навіть ядерка одна на двох. Токаєв назвав "проблемою" союзну державу Білорусі та РФ

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв вважає проблемою наявність союзної держави Росії та Білорусі у Євразійському економічному союзі.

imgonline_com_ua_resize_mwzdyok6ba_650x410_26.05.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на виступ Токаєва на пленарному засіданні другого Євразійського економічного форуму.

За його словами, союзна держава створила унікальний прецедент у Євразійському економічному союзі.

"Створення держави за формулою "дві країни - одна держава" з єдиним політичним, юридичним, військовим, економічним, валютним, культурним, гуманітарним простором, з єдиним союзним урядом, з єдиним союзним парламентом... І навіть ядерна зброя одна на двох зараз" , - зазначив Токаєв.

Він також додав, що інший рівень інтеграції представлений членами ЄАЕС - Казахстаном, Вірменією і Киргизстаном.

"З цією реальністю нам треба рахуватися. Як ми працюватимемо в цих умовах? Це питання концептуальне. Нам потрібно, я думаю... обговорити цю проблему", - уточнив президент Казахстану.

Союзна держава

Зазначимо, що союзну державу було створено 8 грудня 1999 року. До нього входять лише Росія та Білорусь, хоча допускається і приєднання інших країн. Там Мінськ та Москва нібито перебувають на рівних умовах.

Але, за інформацією ЗМІ, Росія за допомогою союзної держави хоче взяти Білорусь під свій повний контроль та включити її до свого складу до 2030 року.

Оценка материала:

5.00 / 4
Навіть ядерка одна на двох. Токаєв назвав "проблемою" союзну державу Білорусі та РФ 5.00 5 4
Політика / Світ
26.05.2023 1792
Еще материалы раздела «Світ»