<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Не лише Patriot. У Повітряних силах розповіли, поставок яких засобів ППО чекає Україна  У Севастополі на ремонті стоять три великі десантні кораблі РФ  "Лінива" паска без вимішування тіста: рецепт, який вдасться у будь-кого  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідкавсі новини дня
Політика
Україна
25.05.2023 1214

РДК і "Свобода Росії" повідомили про завершення "операції" у РФ, але обіцяли повернутися

Легіон "Свобода Росії" та Руський добровольчий корпус повернулися після "операції" на російській території. Учора ввечері вони дали пресконференцію в прикордонному районі України.

Один із командирів добровольців, "Цезар", заявив про успішне виконання операції в Грайворонському районі (Бєлгородська область) та досягнення її цілей. За його словами, супротивник частково був розгромлений, частково ганебно втік. Добровольцям вдалось "затрофеїти" техніку та взяти полонених.

"Ми прийдемо знову. Бєлгород, Брянськ, Курськ, Воронеж, Ростов, Москва – чекайте нас", – сказав він.

"Цезар" наголосив, що поки добровольці рухались російськими населеними пунктами, не чіпаючи цивільних, російська армія обстрілювала своє ж населення з артилерії та авіації.

"Разом з РДК на території Росії ми використовували техніку, які в свій час армія кремлівських зомбі відібрала у ЗСУ під Бахмутом. Цю техніку ми успішно "перетрофеїли" та повернули назад", – сказав "Цезар".

За його словами, за час операції втрати склали дві особи загиблими і 10 пораненими.

Нагадаємо, 22 травня російські добровольчі формування РДК і так званий легіон "Свобода Росії" заявили, що повертаються "звільняти" РФ. У прикордонних районах пролунали вибухи.

Місцева влада спочатку заперечувала, що в області відбувається щось екстраординарне, але визнала, що була атака безпілотників. Губернатор Бєлгородської області РФ Гладков стверджував, що БпЛА скинув вибухівку. А губернатор Брянської області Богомаз заявив про обстріл одного населеного пункту. Згодом російська влада зізналася, що на територію Бєлгородської області проникнули "диверсанти". Росіяни евакуювали обʼєкт "Бєлгород-22", де зберігались ядерні боєприпаси.

Оценка материала:

5.00 / 4
РДК і "Свобода Росії" повідомили про завершення "операції" у РФ, але обіцяли повернутися 5.00 5 4
Політика / Україна
25.05.2023 1214
Еще материалы раздела «Україна»